Semi-transparante zonnepanelen ziet u steeds vaker opduiken als multifunctioneel glasdak bij veranda’s, serres en carports.
Volledig scherm
Semi-transparante zonnepanelen ziet u steeds vaker opduiken als multifunctioneel glasdak bij veranda’s, serres en carports. © Shutterstock

Zo gebruikt u de zon in uw voordeel

EnergieTijdens de lange zomerdagen haalt u maximaal voordeel uit de beschikbaarheid van zonlicht: van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Als u inzet op zonne-energie, merkt u dat meteen aan uw lagere energiefactuur.

4 reacties

 • marc De Maeseneire

  10 maanden geleden
  Bende bedriegers gesteund door sommige politici die hielpen de digitale meter in te voeren. De meter zal niet meer terugdraaien dus al de stroom die je na zonsondergang zal gebruiken komt op de rekening. Weg voordeel of je moet alle verbruikers na zonsondergang uit laten. Met de terugdraaiende meter haal je voordeel met de digitale heb ik sterk mijn twijfels. Alle stroom die je terug op het net steekt wordt naar mijn mening doorverkocht en zelf moet je er ook nog voor opdraaien. Kassa, kassa.
 • Ronny Severeyns

  10 maanden geleden
  Overdag verkoop ik mijn stroom aan dagtarief, en snachts gebruik ik stroom aan nachttarief. Dan werkt de zon in je voordeel.
 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Je kan je elektriciteitsfactuur honderden euro's per jaar goedkoper maken op een 'slimme' manier en niet op de dure manier die 'ze' je opdringen en je factuur een pak duurder maken. Ik heb dit geleerd dit uit 'ervaring' na het installeren van een elektriciteitsnet- onafhankelijk goedkoop systeempje.
 • Stef van Dijk

  2 jaar geleden
  Prosumententarief? Slimme meter die je overproductie gratis afroomt? Zonneboiler ipv gasboiler die je elek rekening opstuwt? De zon gebruiken in je voordeel betekend bij daglicht dingen doen zodat je na zonsondergang de lamp kan uitlaten, al het andere wordt je door taxen etc. voor bestraft!
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!

Geld