Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Zo doet u op de beste manier aan pensioensparen

SparenDe overheid moedigt mensen aan om zelf voor een appeltje voor de dorst te zorgen tegen de tijd dat ze met pensioen gaan. Wie aan pensioensparen doet, krijgt dan ook een belastingvermindering. Maar hoe en waar doet u nu het best aan pensioensparen?

8 reacties

 • johan peeters

  1 jaar geleden
  Wie gelooft dat nog pensioen sparen op een bank dan moet ik aan Laterne denken bank failliet alles weg of obligatie procenten weg die elite bende vinden van alles uit om ons te paaien.
 • kamiel fremault

  1 jaar geleden
  frieda vleminckx: u bent totaal fout. zolang je belastingen betaalt dan kan je dit in mindering brengen. Als je totaal geen belastingen betaalt dan kan je niet genieten van die belastingvermindering. Ik krijg al jaren geld terug van mijn betaalde belastinggeld en dat komt omdat mijn echtgenote en ik aan pensioensparen doen, geld uitgeven voor goede doelen en een kredietopening hebben waarbij wij de kosten van de hypotheek in aftrek kunnen brengen. Juist is juist. De bank blijft de winnaar.
 • frieda vleminckx

  1 jaar geleden
  Men vergeet hier te vermelden dat je dat fiscaal voordeel maar geniet als je aanslagbiljet een “te betalen saldo” vermeldt - dus wie terugtrekt van de fiscus krijgt geen fiscale vermindering en op het einde van de rit betaal je nog eens bij op het gespaarde geld - best zelf thuis in kluis steken !
 • Filiep Lapeire

  1 jaar geleden
  Via de RSZ hebben de mensen hun hele leven gespaard voor een appeltje tegen de dorst maar wat blijkt, het appeltje is weg en enkel de dorst rest!!!
 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  Zowel van uw pensioensparen als van uw groepsverzekering wordt vooral de Overheid beter. Van het bruto kapitaal van uw groepsverzekering houdt de Overheid al bijna een kwart af. Een jaar later krijg je een abnormaal hoge te betalen belastingbrief omdat uw gemeente daar ook nog een flinke gemeentebelasting klauwt. Daarenboven wordt je maandelijks pensioen verminderd omdat de Overheid zegt dat uw bruto kapitaal op uw spaarrekening maar liefst 8,5% opbrengt (?!?). In realiteit is dat slechts 0,1
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.

Geld