thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Zeven Vlaamse gemeenten willen statiegeld op blikjes en plastic

Er hebben zich nu ook enkele Vlaamse gemeenten aangesloten bij de zogenaamde 'Statiegeldalliantie', die de regering ertoe wil aanzetten statiegeld in te voeren op alle PET-flessen en blikjes. Het gaat om Halen, Hamont-Achel, Haacht, Laakdal, Tielt, Zoersel en Hasselt. Ook Natuurpunt is voorstander van statiegeld.

121 reacties

 • Kristofwencke Bollestaelens

  5 jaar geleden
  Ik ben echte fan, die dagelijkse troep hoef ik dan niet meer op te ruimen of ik verdien er een centje aan! Dit mag zo voor alle drankflessen in glas ook
 • Magda De Buyser

  5 jaar geleden
  mariette meeus, dat is wel niet overal in amerika. In Georgia bv. wordt niets gerecycleerd.
 • mariette meeus

  5 jaar geleden
  neem een kijkje in Amerika waar je plastiek flesjes,glazen flessen,blikjes gewoon naar een machine doet die je statie geld terug geeft
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  @jan van dessel, Milissa Neyt weet wel degelijk waar ze het over heeft ,denk dat je nog nooit zo'n automaat van kortbij gezien hebt ,die werkt vol automatisch en sorteert ook nog vol automatisch ,zowel blik ,kleine plastiek flessen ,grote ,1 liter ,2 liter flessen,jij denkt dat er aan de andere kant een manneke staat die alles indivi-dueel in een bakje sorteert of wat?.Kan je geruststellen,zeker niet.
 • Dirk N.M. Van Caekenberghe

  5 jaar geleden
  Laten we niet vergeten dat een leeg blikje minder weegt dan een vol blikje. Als we dan een vol blikje kilometers lang kunnen meesleuren vooraleer het leeg te drinken, kunnen we dan niet eenvoudig het leeg blikje terug mee naar huis nemen?... Hetzelfde met plastiekflesjes en inpakpapier van eetwaren. Eenvoudig, niet?