Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © TVA

Zet u schrap voor een belasting op échte huurinkomsten

Als België de taks op binnenlandse huurinkomsten gelijktrekt met die op vastgoed in het buitenland, mogen huisbazen zich klaarmaken voor een "rampzalige" belastingverhoging. Nochtans is dat de enige logische oplossing na een zoveelste Europese veroordeling. Iedere kenner is het er over eens dat er maar één manier is om de marsorders van Europa te interpreteren: meer belastingen voor vastgoedeigenaars. Dit stuk legt uit wat u moet verwachten en maakt een simulatie van hoe zo’n belastingsverhoging er zou kunnen uitzien.

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. “Belgische belastingbetaler is de dupe en mag opdraaien voor miljoenenboete”: expert reageert op verplichte hervorming van huurinkomsten
  PREMIUM

  “Belgische belasting­be­ta­ler is de dupe en mag opdraaien voor miljoenen­boe­te”: expert reageert op verplichte hervorming van huurinkom­sten

  Een huurhuis dat in België verhuurd wordt als woning, mag niet zomaar belast worden op het kadastraal inkomen. Dat heeft het Europees Hof voor Justitie geoordeeld. Moet het systeem dan vervangen worden door een belasting op de werkelijke huurinkomsten en betaal je met andere woorden binnenkort meer belastingen als verhuurder? Onze belastingexpert Michel Maus licht toe. “Noem dit gerust politiek verzuim.”
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

Geld