Volledig scherm
© Shutterstock

Zes op tien gezinnen lijden financieel verlies, 4 procent verloor job

Zo’n 62% van de Belgische huishoudens zegt geld verloren te hebben door de coronacrisis. Het gaat dan om een gemiddeld bedrag van 1.626 euro. Dat blijkt uit een enquête van consumentenorganisatie Test-Aankoop. Vier procent van de ondervraagden verloor zijn of haar job. De organisatie stelt dat de vooruitzichten niet rooskleurig zijn en roept de regering op om de consument niet te vergeten.

11 reacties

 • Ronny Biesen

  8 maanden geleden
  Dat is nog het minste. Waar ik me zorgen over maak is dat de crisis aangewend wordt om alles duurder te maken. Winkels verhogen de prijzen, coronatoeslag overal, water wordt duurder, enz... Dat zullen we nooit meer weg krijgen. Eenmaal aanwezig is voor eeuwig.
 • Stefanie van Dijk

  8 maanden geleden
  Dat financieel verlies gaan we allemaal hebben want linksom of rechtsom zal de steun aan bedrijven en werknemers betaald moeten worden, en al de rest zal zijn verliezen proberen aan te vullen met prijsopslag of extra toeslagen voor beschermingsmiddelen oid
 • Emi Hergersberg

  8 maanden geleden
  Iedereen kan klagen : ik omdat ik over de grens niet goedkoper kan gaan winkelen, anderen omdat ze thuis hun eigen toiletpapier moete gebruiken... Stop met klagen en wees vooral blij als je gezond mag blijven en misschien met minder geld meer tijd overhoudt om je eihen werk te doen. Herscholing is voor velen een goede oplossing als ze willen werken.
 • Bart Verbeeck

  8 maanden geleden
  Prijzen stijgen niet. Uw euro worden massaal bijgemaakt en dus verminderd de waarde ervan. De schuldige zijn centrale banken en de centrale politieke machtshebbers. Bedankt bitcoin en goud om een uitweg te bieden voor deze monetaire waanzin.
 • Tim Peeters

  8 maanden geleden
  Men heeft mij geleerd in goede tijden een buffer aan te leggen voor slechtere tijden! De zielloze pronkzucht mag voor mij verdwijnen .
 1. ACV vertrouwt Nederlandse kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  ACV vertrouwt Nederland­se kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  Vijf kandidaat-overnemers hebben zich gemeld voor modewinkelketen e5 mode, die tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft. Een van die kandidaat-overnemers is de omstreden Nederlander Lex H., die een verleden van faillissementen met zich meedraagt en nu alles uit de kast zou halen om e5 mode in handen te krijgen. Dat is vernomen bij vakbond ACV Puls. “We hebben nochtans absoluut geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”, zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls).
 2. Nieuwe regeling zonnepanelen: hoeveel ontvang je voor te veel geproduceerde elektriciteit?
  Energie

  Nieuwe regeling zonnepane­len: hoeveel ontvang je voor te veel geprodu­ceer­de elektrici­teit?

  Vlamingen die over zonnepanelen en een digitale meter beschikken, genieten volgens een nieuw arrest van het Grondwettelijk Hof niet langer van het systeem van de terugdraaiende teller. Ze ontvangen mogelijk wel een vergoeding voor de overtollige stroomproductie die ze op het net injecteren. De toegekende bedragen lopen sterk uiteen. Sommige energieleveranciers voorzien zelfs helemaal geen vergoeding. Mijnenergie.be dook in de cijfers.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Geld