Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

WWF: duurzaam eten is noodzakelijk en hoeft niet meer te kosten

Duurzaam winkelen, dat de koolstofvoetafdruk van het voedsel vermindert met 50 procent, is gezonder, behaalt betere nutri-scores en hoeft de consument niet meer te kosten. Dat blijkt uit een nieuw rapport in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF). 

 1. Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?
  PREMIUM

  Alles over ons nieuw eetgedrag: wat eten we nu meer, wat eten we minder, van welke voeding hebben we straks te veel, en van wat te weinig?

  We gaan minder naar de supermarkt. Normaal twee à drie keer per week. Nu nog één keer. Maar we kopen veel meer. Met een boodschappenlijstje voor de hele week in de hand, slepen we meer verse producten aan dan gewoonlijk. En dan trekken we onze keukens in. Schaarste is er niet. De wereldwijde voedselhandel houdt stand. Toch dreigt veel te veranderen, want er is te veel vlees om in te vriezen, en Franse vissers gooien nu al gevangen vis terug overboord. Waar dreigen we te veel van te hebben, en van wat te weinig?
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing

Geld