Volledig scherm
© Lukas

Woningprijzen niet gedaald door coronacrisis: appartementen zelfs gemiddeld 14.000 euro duurder

De coronacrisis heeft in april en mei een enorme impact gehad op het aantal vastgoedtransacties in België. Zo daalde het aantal transacties in april 2020 met 23,8 procent in vergelijking met april 2019. In mei bedroeg de daling zelfs 29,7 procent. De coronacrisis drukte de prijzen van huizen en appartementen niet, tegen de verwachting van vele waarnemers in. Dat blijkt uit de Notarisbarometer.

21 reacties

 • Johnny chanet

  6 maanden geleden
  Een appartement als het niet anders kan, geef me toch maar liever een huis op de buiten met wat groen. Ik wil niet in een duivenhok zitten.
 • Gino Denil

  7 maanden geleden
  Er is wel nog altijd een federale woonbonus voor tweede, derde...woningen. Dus deze die zich willen verrijken op de woningproblematiek mag je wel blijven ondersteunen met je belastingen. Alleen voor de eigen woning valt het voordeel weg. Neoliberaler kan nog moeilijker.
 • Luc Moortgat

  7 maanden geleden
  Nieuwbouw kost ook een 30% meer met de huidige EPC. Het effect is veel groter dan op een vrijstaande woning dan een appartement. Cijfers te nuanceren daar er veel meer appartementen dan woningen worden gebouwd.
 • herman de genst

  7 maanden geleden
  Ze mogen vragen wat ze willen , kopers moeten nog het geld hebben om te kunnen kopen , dus we mogen er ons aan verwachten dat er veel in de miserie gaan geraken wanneer ze over hun budget gaan kopen .
 • David Hermans

  7 maanden geleden
  Peter Bosmans, denkt u nu echt dat de prijzen nooit zullen zakken? In Nederland hebben ze na de vorige crisis wél een fikse correctie gehad, terwijl de markt daar gelijkaardig is. Hier bij ons zit dat er 100% zeker ook nog aan te komen. Er zit een limiet op de rekbaarheid van lonen tegenover woningprijzen. Als huizenprijzen exploderen en de lonen stagneren dan wil ik nog wel zien dat mensen zullen blijven kopen, je moet namelijk ook kunnen... Het zal eerder de huurmarkt zijn die dan floreert.
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

Geld