ANP
Volledig scherm
© ANP

Woningen 30.000 euro duurder in 5 jaar: hoeveel kost een huis in uw streek?

Nooit werden in België meer woningen verkocht dan in de eerste zes maanden van dit jaar. Een woonhuis in België kostte in het tweede trimester van dit jaar gemiddeld 260.145 euro. Het gaat om een stijging met 3,7 procent ten opzichte van het tweede trimester van vorig jaar, of een meerkost van ongeveer 10.000 euro. De laatste vijf jaar is de prijs van een huis 30.000 euro gestegen. 

40 reacties

 • james vroman

  2 jaar geleden
  speelt allemaal geen rol dagelijks ze verkopen ze huizen als een bakker warme broodjes ...voor vele is dit als suiker voor hun hersenen ..wanneer de suiker op is beginnen de afkick verschijnselen ..
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Thijs Elvan, ze verdienen nog meer door veel huizen duur te verkopen. De lage rentevoeten zijn grotendeels de oorzaak dat de prijzen zo stijgen. Probeer eens bij een makelaar en luister naar zijn verkoopspraatje.
 • Chris Dupont

  2 jaar geleden
  Eerlijk gezegd verwondert het mij dat de prijsstijging niet groter is. Dit is nauwelijks de inflatie, die was de laatste 5 jaar al 9%. Intussen zijn die huizen toch verbeterd, sinds 5 jaar geleden en de intresten om te ontlenen gezakt?
 • Ghijs Elvan

  2 jaar geleden
  Makelaars hebben er geen belang bij om de prijzen te verhogen. Een makelaar maakt niet meer winst door weinig huizen duur te verkopen. Zij verdienen meer, door veel huizen aan een lagere prijs te verkopen. Het belangrijkste is de rotatie van hun portefeuille en het aantal panden die ze verkopen. Veel makelaars raden de verkoper daarom aan om hun gewenste vraagprijs te laten zakken zodat zij het pand sneller verkocht krijgen.
 • Liesbeth Tippels

  2 jaar geleden
  Michel Moer respect? De generatie van het grote gelijk kon kiezen waar te gaan werken en alles was spotgoedkoop, zodat 1 loon voldoende was om te leven en te sparen bovendien. Die huizen van toen zijn ondertussen hopeloos, verouderde krotten of denk je dat alles nieuw blijft? De babyboomers hebben alles opgesoupeerd en om zeep geholpen, maar pretenderen wel nog steeds alle waarheid in pacht te hebben, terwijl het enige dat uit hun mond komt, een hoop flauwe excuses en uitvluchten zijn!
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!

Geld