EPA
Volledig scherm
© EPA

Winkels starten met hamsteren: bier- en frisdranktekort in Europa en dat net tijdens het WK

Net tijdens het WK-voetbal en voor het begin van de zomervakantie dreigt er een tekort aan kooldioxide. Die kooldioxide is nodig voor de productie van onder ander bier, frisdrank en vlees. Heel wat Europese fabrieken, waaronder ook Coca-Cola, lijden onder het tekort. Sommige winkels stelden zelfs al een aankooplimiet in.

5 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  Men kan de toevloed van bier niet volgen omdat de mensen beginnen te zuipen omdat er ergens een voetbalmatch is.
 • Peggy Geerts

  3 jaar geleden
  Vraag zal groter zijn dan het aanbod waardoor de prijzen alweer kunstmatig omhoog gedreven zullen worden . Vuil spel van de industrie ... Gewoon door het jaar heen een voorraadje water aanleggen waardoor je tijdens de zomerperiode niet zonder zal vallen , dan heb je geen probleem . Het is niet zo nodig frisdrank met prik in te slaan , maar wél water om tekorten op te vangen moest dat nodig zijn .
 • Luc Deville

  3 jaar geleden
  Managers van de CO2 bedrijven op staande voet ontslaan en zonder ontslagvergoeding wegens onbekwaamheid.
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Dat grote fabrikanten daarvoor afhankelijk zijn van een leverancier is toch slecht beleid. Die zouden dat toch zelf kunnen produceren. En alle producenten die toevallig op hetzelfde moment sluiten voor een groot onderhoud. Daar hangt toch een geurtje van kartelvorming en marktmanipulatie aan.
 • teveel lebbeke

  3 jaar geleden
  Nieuwe tactiek. Tijdens het hoogseizoen minder leveren, dan kunnen de prijzen nogmaals de hoogte in. Dat mensen daar nog intrappen is onbegrijpelijk.

Geld