Sepideh
Volledig scherm
PREMIUM
Sepideh © Steven Richardson

Wijn lokaal kopen? Onze sommelier selecteert haar favorieten uit Belgische speciaalzaken

Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia geeft op regelmatige basis wijnadvies. Vandaag focust ze zich op de allerbeste rode, witte, rosé wijnen én bubbels uit de speciaalzaken. Lokaal natuurlijk, want ook de plaatselijke wijnhandelaren kunnen in tijden van corona onze steun gebruiken: #kooplokaal.

 1. Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalanceerde wijn voor een mooie prijs”
  PREMIUM

  Onze sommelier proeft 100 wijnen en geeft haar absolute toppers: “Gebalan­ceer­de wijn voor een mooie prijs”

  Dat malse lammetje op de paastafel? Het grote communiefeest? Of gewoon dat prille eerste lentezonnetje? Daar horen gewoon passende wijnen bij en dus trekken de warenhuizen met hun lentefestivals weer alle wijnregisters open. Wij serveerden onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia 80 wijnen uit de supermarkt en 20 uit de speciaalzaken. Zowel rood, wit, rosé als bubbels komen aan bod. Het leverde 16 absolute toppers op.
 2. Onze sommelier keurt 15 Belgische wijnen: “Dit is haast citroenwater”
  PREMIUM

  Onze sommelier keurt 15 Belgische wijnen: “Dit is haast citroenwa­ter”

  De Belgische wijn staat sterker dan ooit: niet alleen verdubbelde de productie, ook bij de grootwarenhuizen sijpelen de eerste tricolore flessen binnen. Slechts één drempel houdt de Belgische wijnliefhebber mogelijk nog tegen: de hogere kostprijs door de kleinschaligheid van de domeinen. Daarom schotelden wij Sepideh 15 Belgische wijnen én vooral deze vraag voor: zijn deze wijnen hun geld waard? Lees ook de antwoorden op al je vragen over wijn in ons wijndossier.
 3. VAKANTIEVINDER SUPERTIPS. Acht dagen in chalet aan meer voor maar 43 euro per persoon: dit zijn de beste deals van het moment

  VAKANTIE­VIN­DER SUPERTIPS. Acht dagen in chalet aan meer voor maar 43 euro per persoon: dit zijn de beste deals van het moment

  Vakantie en nog geen plannen? Reisexpert Christoph Godin (28) heeft zoals elke week de beste reisdeals van het moment op een rijtje gezet voor de lezers van HLN. Acht dagen in een chalet aan een Nederlands meer voor maar 43 euro per persoon? Of toch liever naar Spanje met de kinderen in een viersterrenhotel voor 216 euro per persoon in halfpension? Een overzicht.

Geld