Sterrenchef Luc Bellings
Volledig scherm
PREMIUM
Sterrenchef Luc Bellings © Joel Hoylaerts/Photo News

"Wie hier een stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven": sterrenchef Luc Bellings proeft 10 kerststronken uit de supermarkt

Met stip op een nog altijd het favoriete dessert aan de feestdis: de kerststronk. Maar welke smaakt nu écht het lekkerst? Sterrenchef Luc Bellings proeft er tien uit de supermarkt. “Wie hier één stuk helemaal van opeet, zal daar nadien weinig plezier aan beleven, maar vooral met buikpijn in de zetel belanden.”

 1. Kerstdiner van Piet Huysentruyt bij je thuis: “Als ik mensen kan plezieren door hen voor een scherpe prijs een sterrenmenu te bezorgen, moet ik dat doen”
  PREMIUM

  Kerstdiner van Piet Huysen­truyt bij je thuis: “Als ik mensen kan plezieren door hen voor een scherpe prijs een sterrenme­nu te bezorgen, moet ik dat doen”

  Geen zin om zelf te koken tijdens de feestdagen? Dan haal je toch gewoon Piet Huysentruyt in huis. De sterrenchef ontwierp voor het online platform Resto Chez Moi Delivery een eindejaarsmenu, met bijhorend instructiefilmpje voor een perfect gedresseerd bord. “Ik ben mijn carrière gestart als traiteur en hiermee is de cirkel rond”, zegt de chef.
 2. Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituristen leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt
  PREMIUM

  Moet je je frieten twee keer afbakken? En welke olie zorgt voor de beste smaak? De twee beste Vlaamse frituris­ten leggen uit hoe je de lekkerste frietjes maakt

  Elke Belg houdt van frieten. Zes op de tien eten ze zelfs minstens wekelijks. Sterrenchef Luc Bellings bezocht vorige week al de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden. Maar hoe maak je ze zelf het lekkerst klaar? Maakt het uit welke aardappel je kiest? En wat met het frietvet? Wij vroegen naar aanleiding van de Week van Friet aan Davy Vannieuwenhuyze en Melissa Buyse van Frituur Davy in Bissegem (Kortrijk) - uitgeroepen tot de beste frituur van Vlaanderen 2019 - hun gouden tips.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug

Geld