istock
Volledig scherm
© istock

We betalen fors meer voor stroom (en dit is waarom)

consumentElektriciteit is vandaag zowat 90 à 100 euro duurder dan een jaar geleden. De groothandelsprijs voor elektriciteit zit al een tijd in stijgende lijn, en is nu ook doorgesijpeld in de stroomfactuur van de gezinnen.

271 reacties

 • Laurent Van Groeningen

  4 jaar geleden
  Ik stel voor dat electrabel het verschil betaald, en de regering die de verlenging van het contract heeft goedgekeurd. Electrabel wegens slecht overzicht van het onderhoud, en de regering wegens zakkevullerij.
 • Dirk Van Brussel

  4 jaar geleden
  Ik heb hier al lang mijn biezen gepakt. En het zal er niet op beteren tenzij men de wetstraat inneemt.
 • Freddy De Vos

  4 jaar geleden
  Tv is al buiten en houtkachel wordt geïnstalleerd!
 • Dirk Parein

  4 jaar geleden
  Doe er nog eens 2.000.000 electrische auto’s bij en 1.00.000 fietsen (want ja, wel groen maar te vadsig om zelf te trappen, om van de exploderende bevolking nog maar te zwijgen) en dan kan je de electriciteitsprijs verhogen met de prijs van een windmolen op elke vrije plek. Diesel zal snel terug in zijn. Wat een vooruitgang die “vooruitgang”, alles kwijtspelen en terug in een grot, dát is wat die vooruitgang teweegbrengt.
 • Hugo De Leeuw

  4 jaar geleden
  Ik heb zonnepanelen (groepsaankoop, laat u niet vangen) maar ook 3 elektriciteitsmeters, ik verbruik niets op deze 3 meters en lever ook nog eens 1000 kW terug. Door mij te betalen 500 € ???????
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.