Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Wat kan je nog doen met digitale toestellen die je niet meer gebruikt, maar nog perfect werken? Twee experts geven advies

Wie met Black Friday en Cyber Monday een nieuwe smartphone of laptop kocht, vraagt zich misschien af wat te doen met de oude techspullen. “De winkel waar je een nieuw toestel kocht, moet het terugnemen, maar je kan het ook verkopen via tweedehandssites. Sommige aanbieders hebben ook aantrekkelijke BuyBack-voorwaarden voor smartphones”, zegt Wim Buytaert van Used Products. Hij vertelt waar je allemaal terechtkan met je oude toestellen én hoeveel je dat nog opbrengt.

3 reacties

 • Geert Verschueren

  9 maanden geleden
  Argwanend voor het merk DELL? Ik heb in 10 jaar tijd minder problemen gehad met dell (laptops,desktops,servers en switches) dan in één jaar met HP & Lenovo. Het lijkt me eerder onwetendheid omdat ze niet in de meeste winkels liggen. Vorige week nog 2 HP laptops gehad die perfect werkten en dan ineens niets meer. zelfs geen bios boot scherm meer. Het lijkt wel sjoemelsoftware met timers in de bios.
 • Ive Missoorten

  10 maanden geleden
  Maak van die oude laptop nog een poos een chromebook en je kan er weer een tijdje mee op het net...
 • Patrick Weyers

  10 maanden geleden
  Niks krijg je er voor. Enkel de schrootwaarde. Een smartphone van 3-4 jaar is niks meer waard. Een laptop is tenminste nog 100-300 euro waard.
 1. Vanaf welk bedrag kun je beleggen? En hoe spreid ik mijn risico’s? Beursexpert Geert Noels beantwoordt lezersvragen

  Vanaf welk bedrag kun je beleggen? En hoe spreid ik mijn risico’s? Beursex­pert Geert Noels beant­woordt lezersvra­gen

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun spaargeld te investeren in beleggingen. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien, met alle mogelijkheden, verschillende platforms en beleggingsproducten. Of je nu je eerste stappen wil zetten op de beleggersmarkt of al meer ervaring hebt maar meer wil weten over bepaalde aspecten van beleggingen: Geert Noels, geldexpert bij Econopolis, beantwoordt graag je vragen. Wij selecteren de meest gestelde, origineelste en interessantste lezersvragen en leggen die aan hem voor.
 2. Conny (56) leeft van een ziekte-uitkering: “Kleren uit de kringwinkel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Conny (56) leeft van een ziek­te-uitkering: “Kleren uit de kringwin­kel van 5 euro. Mijn ex-man vond het vreselijk”

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Om haar depressie te lijf te gaan, ontwikkelde Conny Valvekens (56) haar eigen medicijn: de oprichting van een buurthuis. Al vier jaar lang helpt de voormalige onderneemster zo heel wat minderbedeelde dorpsgenoten. Maar nu haar eigen huwelijk is stukgelopen, kampt Conny zelf ook met financiële problemen. “Elke maand heb ik amper 180 euro om van te leven.” Ze vertelt hoe ze de eindjes aan elkaar knoopt.
 1. Miljoen Belgen kopen en verkopen via Vinted: gebruikers vertellen hoe ook jij geld kan verdienen aan je tweedehandskledij én koopjes kan scoren
  PREMIUM

  Miljoen Belgen kopen en verkopen via Vinted: gebruikers vertellen hoe ook jij geld kan verdienen aan je tweede­hands­kle­dij én koopjes kan scoren

  ‘Draag je ’t niet, verkoop het dan!’ De grijsgedraaide reclame van Vinted is even effectief als irritant, want twee jaar na de lancering in ons land vonden al meer dan een miljoen Belgen de weg naar de tweedehands-app. Een succes dat een duurzame en budgetvriendelijke richting aangeeft voor de mode én een extra duwtje in de rug krijgt door ons leven in quarantaine. Maar hoe werkt de app? En waarom is Vinted zo populair? Wij gaan op zoek naar het geheim achter het succesverhaal en vragen aan twee ‘vinties’ tips om tweedehandkledij vlot aan de man te brengen.

Geld