Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Wantrouwen over wat écht groene stroom is neemt toe

EnergieRuim een kwart van de Vlaamse gezinnen met een contract voor groene stroom heeft er niet alle vertrouwen in dat die stroom ook effectief groen is. Dat blijkt uit de marktmonitor van energieregulator VREG. We gingen na of die reserves ook gegrond zijn.

49 reacties

 • Bart De Pauw

  3 jaar geleden
  Wat ik hieronder nog niet gevonden heb is het vermogen en energie verlies welke optreedt bij transports ( P=I²R ). Ik weet niet meer hoeveel het is maar het is aanzienlijk. Dus van een 'import' vanop verre afstand zal niet veel overblijven ... En de rekenkundige som producent = afnemer klopt gewoon ook niet.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Eugene Gysels, u beseft blijkbaar niet dat het grootste deel van onze groene stroom geïmporteerd wordt: waterkracht uit Noorwegen, Duitse windparken op zee, ... en straks komen daar nog eens de Britse windparken bij, goed voor een productiecapaciteit van 2 kernreactoren.
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  De enige groene stroom die in België ook als groen bezien kan worden is de stroom die leveranciers pikken bij particuliere zonnepanelen die bij je buren op het dak liggen. De rest is commercieel door de staat recht gehouden NEP groene stroom. De staat betaald met certificaten de molens en panelen velden en de burger betaald het vervoer en de stroom.+ via de belastingen de rest van de molens, en de uitgekeerde winsten.
 • romy snijers

  3 jaar geleden
  Groener dan kernenergie zijn ze nooit geraakt. Als de rest is kitsh, en zaken die én doeltreffend én betaalbaar, en milieuvriendelijk zijn, en op elk uur van de dag elektriciteit opwekken, zoals getijde-centrales worden doodgezwegen. Wat helpen kaars en bril, als de regering slaaf is van het groot-kapitalisme?
 • Albert Gysels

  3 jaar geleden
  Laat het mij eens simpel zeggen, als alle mensen kiezen voor echte groene stroom kunnen de windmolentjes en zonnepaneeltjes dit niet halen...en verbruik je voor 90% grijze stroom. Dit is eenvoudig te berekenen hoor.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.