Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Waarom wordt mijn spaargeld belast en blijven die rentes zo laag? De meest gestelde vragen over het spaarboekje beantwoord

Bizar toch: hoe langer de rente extreem laag staat, hoe meer we met ons geld naar het klassieke spaarboekje lopen. Eén van de belangrijkste reden is ongetwijfeld dat dat spaarboekje veilig is, maar ook een pak minder complex dan de alternatieven. Nochtans doet die spaarrekening vele vragen rijzen. Antwoord van onze financieel expert.

 1. Zo haal je meer uit je woon-werkvergoeding: 144 euro per maand extra op loonbrief
  PREMIUM

  Zo haal je meer uit je woon-werkvergoe­ding: 144 euro per maand extra op loonbrief

  Niet iedereen heeft een bedrijfswagen, al leeft die indruk soms wel. Maar ook al moet u met uw eigen wagen of het openbaar vervoer naar het werk, toch kan ook u voordeel doen met dat dagelijkse woon-werkverkeer. Daarvoor zorgen de vele woon-werkvergoedingen die overheden en bedrijven doorheen de jaren hebben uitgedacht. Waarbij de vraag zich spontaan opdringt: welke vergoeding levert het meeste financiële voordeel op? Onze expert berekent het.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

Geld