Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Waarom meer Vlaamse gezinnen voor een andere energieleverancier kiezen

EnergieHet aantal gezinnen dat van energieleverancier verandert, neemt jaarlijks toe. Het lijkt er sterk op dat tegen het jaareinde meer dan een kwart van de Vlaamse huishoudens de overstap voor energie en aardgas zal gemaakt hebben. Hun belangrijkste motief? Een scherpere prijs! Wij gingen na of zo’n overstap het besparingsdoel effectief behaalt en hoeveel voordeel de doorsnee verbruiker op jaarbasis boekt.

16 reacties

 • Hans Mannaerts

  3 jaar geleden
  Ronny Van Wijngaerden, op de energiemarkt heb je geen jaarcontracten meer. Je mag altijd opzeggen met 30 dagen opzegtermijn, zelfs als je jaarcontract nog maar net begonnen is. Het enige wat je mogelijks moet doen is een eventuele welkomstbonus terugbetalen.
 • Hans Mannaerts

  3 jaar geleden
  Hendrik Somers. Mag ik dan even 200 euro van je? Dan zorg ik wel voor die meterstanden en heb je alsnog 50 euro bespaard. Het is duidelijk dat het heel lang geleden is dat jij bent overgestapt want je meterstand die geef je gewoon zelf door. Prijzen vergelijken, aanmelden bij nieuwe leverancier. Duurt een kwartiertje ofzo. Meterstand doorgeven gebeurd op 2 minuten. Als je met nog geen 20 minuten werk 250 euro kunt besparen heb je goed verdient. Ik wou dat mijn baas me zo goed betaalde.
 • Olivier Delbeke

  3 jaar geleden
  Omdat ze zijn buiten gesjot bij hun huidige
 • Hendrik Somers

  3 jaar geleden
  Als mijn besparing niet hoger is dan 250 euro, doe ik de overstap niet Mar contacteer ik mijn eigen leverancier. Heel die administratieve rompslomp, dag verlof nemen om te wachten voor de meteropname, afrekening op afrekening, enz... Pfff
 • Olivier Delbeke

  3 jaar geleden
  Voor de korting, is zoals internet en gsm, moet je ook jaarlijks veranderen
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.