BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Waals gewest moet 76.000 zonnepaneeleigenaars niet vergoeden

Zowat 19.000 eigenaars van zonnepanelen hebben voor de rechtbank van Luik bot gevangen in hun proces tegen het Waals gewest in verband met de afschaffing van groenestroomcertificaten. Het Waals gewest moet geen schadevergoeding betalen.

3 reacties

 • Willy van craen

  1 jaar geleden
  Mij hebben ze 2 x bedrogen. Eerst schreeuwen ze van het dak om zonnpanelen te leggen. Ik plaatst 10 kW en een paar jaar later moet ik betalen omdat ik stroom op het net zet met +/-750 €/j. Nadien smeren ze mij de nieuwe meter aan met nogmaals verlies. De volgende zijn de eignaars van electrische wagens, maar hier wacht men nog wat om meer slachtoffers te hebben.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Zulke uitspraken om de klein man de burger te treffen. Terwijl aan nieuw aangelegde zonnepanelen velden en windmolens nog wel Certificaten worden uitgereikt. Waar is hier de rechtvaardigheid. Gaat het enkel om vriendjes industriële te Voordelen.
 • victor vandesande

  1 jaar geleden
  Niet meer of minder dan contractbreuk.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.