mijnenergie.be
Volledig scherm
mijnenergie.be © Shutterstock

VREG wil spreiding elektriciteitsverbruik: wat betekent dat voor u?

EnergieVandaag bepaalt de hoeveelheid verbruikte energie uw stroomfactuur: hoe meer kilowattuur (kWh) elektriciteit u afneemt, hoe hoger de factuur. De Vlaamse energieregulator VREG wil daar vanaf 2022 verandering in brengen, door het luik netkosten deels aan te rekenen op basis van de capaciteit. Maar wat betekent dat voor de consument en wat kunt u zelf ondernemen?

128 reacties

 • Yves Van Rossem

  11 maanden geleden
  De VREG zoek gewoon een manier om meer geld uit de zakken van de burgers te kloppen. De Vreg zegt: "De eigenaars van zonnepanelen doen er goed aan van elektriciteit te consumeren op het moment dat ze zelf energie produceren". Dus moeten we allen gaan doppen om onze electriciteit tijdens de dag te verbruiken. Erg realistisch! Heeft de Vreg al eens uitgerekend hoeveel ze hiermee de gewone burger weer gaan pluimen?
 • Dirk Declercq

  3 jaar geleden
  De VREG, (weeral vlaams), staat op één lijn met de netwerkbeheerder. Hun bedoelingen en uitvindingen zullen zeker niet in het voordeel zijn van de consument. Zijt daar maar zeker van!
 • Hilde

  3 jaar geleden
  Ben eens benieuwd hoeveel famillie’s de laatste twee jaar meer verbruikt hebben op hun eindrekening terwijl ze zuiniger zijn geweest. Dit is een raadsel voor vele mensen.
 • Bert Verbist

  3 jaar geleden
  Het volk moet maar eens aan één koord beginnen trekken, en niet hier wat komen wauwelen en individualistisch denken, maar op straat komen, waar gaat het eindigen anders. Het uitbuiten van jan met de pet mag gaan stoppen, NU!!! Mijn geel hesje ligt al klaar.
 • Wilfried Kumps

  3 jaar geleden
  @ Chris Lesage: En hoeveel kost dat allemaal om nu te installeren...? Toch redelijk belangrijke informatie, neen? Trouwens, u zegt dat u een bedrijf hebt dus u kan dit waarschijnlijk voor een heel groot deel inbrengen als kost... Dat kunnen 'gewone' werkmensen niet...!