mijnenergie.be
Volledig scherm
mijnenergie.be © Shutterstock

VREG wil spreiding elektriciteitsverbruik: wat betekent dat voor u?

EnergieVandaag bepaalt de hoeveelheid verbruikte energie uw stroomfactuur: hoe meer kilowattuur (kWh) elektriciteit u afneemt, hoe hoger de factuur. De Vlaamse energieregulator VREG wil daar vanaf 2022 verandering in brengen, door het luik netkosten deels aan te rekenen op basis van de capaciteit. Maar wat betekent dat voor de consument en wat kunt u zelf ondernemen?

127 reacties

 • Dirk Declercq

  2 jaar geleden
  De VREG, (weeral vlaams), staat op één lijn met de netwerkbeheerder. Hun bedoelingen en uitvindingen zullen zeker niet in het voordeel zijn van de consument. Zijt daar maar zeker van!
 • Hilde

  2 jaar geleden
  Ben eens benieuwd hoeveel famillie’s de laatste twee jaar meer verbruikt hebben op hun eindrekening terwijl ze zuiniger zijn geweest. Dit is een raadsel voor vele mensen.
 • Bert Verbist

  2 jaar geleden
  Het volk moet maar eens aan één koord beginnen trekken, en niet hier wat komen wauwelen en individualistisch denken, maar op straat komen, waar gaat het eindigen anders. Het uitbuiten van jan met de pet mag gaan stoppen, NU!!! Mijn geel hesje ligt al klaar.
 • Wilfried Kumps

  2 jaar geleden
  @ Chris Lesage: En hoeveel kost dat allemaal om nu te installeren...? Toch redelijk belangrijke informatie, neen? Trouwens, u zegt dat u een bedrijf hebt dus u kan dit waarschijnlijk voor een heel groot deel inbrengen als kost... Dat kunnen 'gewone' werkmensen niet...!
 • Jos Dupont

  2 jaar geleden
  Wat een super uitvinding de digitale meter , nu hebben ze nog meer controle en inzicht !! De nieuwe regeltjes wat vooral niet mag en wat u extra gaat kosten zijn ze al met glunder oogjes aan het opstellen ! Hou u maar vast !!!!
 1. Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekeringen bij aankoop Apple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”
  Play
  Apple
  34

  Test Aankoop dient klacht in wegens verplichte verzekerin­gen bij aankoop Ap­ple-producten bij Switch: “Tot 200 euro per maand”

  Test Aankoop heeft een klacht ingediend bij de Economische Inspectie en de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) tegen de bedrijven Switch en SFAM. De consumentenorganisatie ontving sinds september 2020 al 466 klachten over het gedwongen sluiten van bepaalde contracten na aankoop van een Apple-product. Dat meldt Test Aankoop dinsdag.