Florian Van Eenoo Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Florian Van Eenoo Photo News

Vraag CO2-meters stijgt nu horeca en fitness straks ook binnen open mogen: "Een goed toestel heb je vanaf 120 euro"

Horeca- en fitnessuitbaters die binnenkort ook binnen klanten willen ontvangen, zijn verplicht om voortdurend de luchtkwaliteit te controleren met een CO2-toestel. De prijzen van zo'n apparaat variëren van 20 tot 300 euro. Wat is dan de beste keuze? Public affairs manager Yves Lambert van het ventilatiebedrijf Renson uit Waregem overloopt wat er op de markt is. “De keuze tussen de meters is vrij”.

12 reacties

 • bob jansens

  4 weken geleden
  Een gewone CO2-meter waarbij je enkel de actuele waarde kan aflezen heeft weinig zin. Koop steeds een apparaat dat ofwel periodiek een meting neemt en de gemeten waarde opslaat (logger) en waarbij je nadien deze data kan uitlezen via PC, tablet of smartphone (zorg dat de juiste SW meegeleverd wordt!) ofwel een apparaat dat in real-time via wifi of bluetooth communiceert met je PC/tablet/smartphone (juiste SW!) zodat je de evolutie kan waarnemen. Plaats ook een CO2 meter buiten (referentiemeting)
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Eerst alles potdicht en daarna gaten boren in uw gevel of ramen en deuren open En toch zo min mogelijk stoken want klimaat weet je wel die opwarming Wel het mag van mij verwarmen en liefst 10° meer dan nu
 • Kristof Van de Cauter

  1 maand geleden
  Verplicht in de horeca, en in de fitnesscentra, maar niet in de scholen. Begrijpen wie begrijpen kan.
 • Jeaninne Bonduwe

  1 maand geleden
  Eerst alles luchtdicht maken door te veel te isoleren en dan iedereen verplichten een co2 meter aan te schaffen. Een en al geldkwestie. De beste co2 meter is de kier onder je deur.
 • Ronny Van Wijngaerden

  1 maand geleden
  en waar gaan ze die plaatsen ? naast de deur waar regelmatig verse lucht binnenkomt of achteraan in de zaak ? denk het eerste.
 1. Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht
  4

  Moeder betaalt zoon terug die eten uit Syrisch restaurant voorschoot. Payconiq vindt haar melding ‘Syrië’ verdacht

  Een onschuldige mededeling bij een online betaling kan verregaande gevolgen hebben. Vraag dat maar aan Chris Van Thielen en haar zoon Joris. Chris betaalde via Payconiq 100 euro aan haar zoon, het bedrag van een maaltijd uit een Syrisch restaurant dat hij had voorgeschoten. De bijhorende boodschap luidde ‘Syrië’. Niet veel later ontving Joris volgend bericht: “Graag horen wij van u de reden van deze betaling”. Payconiq by Bancontact bevestigde in ‘De Inspecteur’ op Radio 2 dat mededelingen bij betalingen gemonitord worden.

Geld