Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden.
Volledig scherm
Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden. © BELGA

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: in welke lage emissiezone mag je nog binnen met je auto en waar niet?

620.000 auto’s mogen over iets meer dan een maand Antwerpen en Gent niet meer in. Dan treedt de Gentse lage emissiezone in voege, en verstrengt de Antwerpse. Stilaan wordt het een hele klus te weten te komen welke auto waar nog in mag, eventueel tegen een meerprijs. Wij zetten alle opties voor jouw auto op een rijtje.

178 reacties

 • Jaap Spoelstra

  2 jaar geleden
  Zoveel commentaar op de LEZ . En niemand doet iets . Iedereen failliet ,dan gaan ze wel anders piepen. En gewoon ergens naartoe waar je wel welkom bent. Laat ze maar barsten. Deze regeling blijft een grote mislukking ze zullen er wel achter komen .
 • Yves Steenssens

  3 jaar geleden
  Onwezenlijk cadeau voor de autolobby - astronomische energieverspilling - de opwarming kan zich in de handen wrijven - en de CO 2 uitstoot in de wereld kan nu verder plafonneren - de energiekost elk voertuig is 1/4 van de aankoopprijs of 4.844 L gemiddeld x 2 (initieel oudje) +recyclage = 10.000L brandstof om één voertuig te vervangen in lage (hoge) emissiezone en zijn eerste km te bollen -waanzin in het kwadraat.
 • gianni de moor

  3 jaar geleden
  Propere steden laat mij niet lachen een schoon voorbeeld in Gent . Zwijnaarde wassen vroeger een gezellig dorp tot waar nu de tram rijdt is een en al verloedert,nachtwinkels pittabars schieten daar uit de grond.Huizen in verval en vuiligheid op straat en dat is niet van de auto's die Gent binnenrijden.
 • marc rooms

  3 jaar geleden
  Zoveelste verkapte belasting. 8 uur per dag staan duizenden auto's in de file op de ring te tussen. Maar 100 meter verder mag je niet rijden. Dus blijf in uw dorp om een pint te drinken, op restaurant te gaan en te winkelen. Doe ze pijn waar het telt in hun geldbeugel. Puur DIEFSTAL
 • Kurt Achtergaele

  3 jaar geleden
  Gewoon iedereen 2 maanden de auto laten staan uit protest .zoveel mogelijk aankopen doen via Nederlandse sites inplaats in Belgische stadswinkels. Iedereen 2 maanden op de tanden bijten je zal schrikken hoe snel men zal reageren vanuit Brussel. België is failliet en kan zich dit niet permiteren .er word gegokt in Brussel hoever men kan gaan in het uitbuiten van mensen. De auto is voor hun de gouden melkkoe neem het hen af.