Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Voor eens en altijd: wat zit er nu precies in de frikandel?

De één spreekt van een 'curryworst’, de ander van een ‘lange hamburger’ en in de diepvriesafdeling van de supermarkt staat ‘frikandel’ op de dozen.  Maar wat voor vlees zit er nu eigenlijk in de gefrituurde gehaktworst? Twan Jacobs van het Nederlandse diepvriesbedrijf Beckers, een belangrijke leverancier van Belgische frituren, weet het antwoord.

77 reacties

 • eddy van dorst

  11 maanden geleden
  Cora is wel degelijk de uitstraling van Mora
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  11 maanden geleden
  Het is en blijft ongezonde voeding met veel te veel smaakversterkers(30% waarom denk je?)die veelal dienen om te camoufleren .Als je de kg prijs (en zeker prijs frituur) gaat omrekenen ,wel daar heb je ook een lekkere pure tournedos voor.
 • ringo van der pulst

  12 maanden geleden
  Voor dat je het weet kan je frikandel gezonder zijn dan je pak muesli.
 • jozef

  12 maanden geleden
  Wat er in de worst op de foto zit kan kloppen, maar ken wel worsten in de koeltoog waar er op het etiket wel minder treffelijke ingrediënten zitten. Over smaak valt niet te praten, veel wordt door kruiden gecamoufleerd en kan zo uiteraard ook lekker zijn. Ik verkies toch regelmatig eens mijn producten te eten met zo weinig mogelijk smaakmakers, zo weet ik tenminste hoe het echt smaakt. smaakt de pure versie niet dan, dan koop ik het niet meer.
 • wesley netnem

  12 maanden geleden
  Dus een zeer goed product dat er voorzorgt dat Niets van het vlees weggegooid moet worden dank zij het separatorvlees ... Want slacht AFVAL bestaat niet !! Enkel wat niet verkocht wordt aan Vlees of vis of andere dierlijke producten wordt weggesmeten en Is Pure verspilling .. als de rest wordt door de industrie gebruikt zelfs de botten !
 1. Verplichte weergave referentieprijs moet vanaf zomersolden beschermen tegen fraude

  Verplichte weergave referentie­prijs moet vanaf zomersol­den beschermen tegen fraude

  Vanaf de volgende koopjesperiode, in juli van dit jaar, zullen handelaars die hun producten aan een verminderde prijs aanbieden verplicht zijn ook een referentieprijs te afficheren. Dat is de laagste prijs die de verkoper toepaste tijdens een periode van minstens 30 dagen voor de start van de solden. Op die manier moeten consumenten beter beschermd worden tegen frauduleuze prijsaanduidingen tijdens de solden, laat bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open Vld) vandaag weten.