Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Volvo beperkt maximumsnelheid auto's tot 180 km/uur

Volvo zal vanaf 2020 op al zijn wagens een snelheidsbegrenzing van 180 kilometer per uur zetten. Dat heeft de Zweedse autobouwer bekendgemaakt. "Een snelheidslimiet is geen wondermiddel, maar het is het waard als we er ook maar één leven mee redden", zegt topman Håkan Samuelsson.

66 reacties

 • Johan Vancaneghem

  3 jaar geleden
  Mijn Volvo, is net als vele andere wagens, effectief op 252 km/u (gps snelheid) geblokkeerd op snelheid, en 7000 rpm (op alle andere dan 6de versnelling, want je zou moeten bergaf rijden om op 7000 te geraken in 6de natuurlijk) geblokkeerd op toerental. 180 is eigenlijk wel snel genoeg, ik zie andere makers dat ook nog doen. Was in Japan, jaren ook de limiet.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  3 jaar geleden
  Dan zal Volvo ook zijn wagens niet verkopen in Duitsland,zo simpel zal het zijn ,nu een Volvo koopt praktisch geen enkele Duits,hun markt is goedkoper en beter.
 • alex cuypers

  3 jaar geleden
  Jonas jij bent het voorbeeld van de typish belgisch ego rijder. Zo horen ben jij de enige kan rijden tegen 250km en waarvoor waarschijnlijk iedereen moet uitwijken. Naar mijn mening kan niemand "goed" met de wagen ook ik niet niet. Met deze gedachte stap ik elke in mijn wagen. Tegen 250 /u heb je echt geen controle meer ook al heb je de wagen ervoor. Oh ja er zijn ook Volvo's die deze vlot 250 halen. En opmerkingen over een automerk kan je beter voor jezelf houden. Cuypers Alex
 • Rene Bankschroef

  3 jaar geleden
  Da's al een begin. Nu max vermogen nog terug schroeven naar 150 pk en we geraken er nog
 • Jonas Malfroid

  3 jaar geleden
  Wat een triestige opmerkingen hier. Veiligheid, beperking van de snelheid. Volvo trekt in het geheel op gene zak. En degene die stoer willen doen door snel te rijden laat ze doen , als ze tegen een boom knallen wil het zeggen dat ze ni kunnen rijden. Degene die meermaals rapper rijdt dan toegelaten en over de 250 per u gaat die heeft ervaring en een wagen die ervoor gemaakt is. Autos die hier niet voor gemaakt zijn belanden uiteindelijk op het autokerkhof.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?