Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Voedingsindustrie gaat ten onder aan exploderende grondstofprijzen: “Consumentenprijs moét minstens 5 tot 10% omhoog”

Zoals wel meer productiesectoren vaart de voedingsindustrie momenteel door woelige wateren. De brexit was nog maar de eerste van vijf hoge golven, waarvan de exploderende productiekosten de zwaarste wordt. “Onze voedingsmiddelen zullen komend jaar wel 5 à 10 procent duurder moéten. Minimaal, wil onze sector niet kopje-onder gaan”, aldus Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. 

78 reacties

 • willy goelen

  1 maand geleden
  De pensioenen zouden tenminste 10 % netto moeten stijgen om de koopkracht te bewaren , vermits de vakbonden afkomen met onnozel zaken zoals hogere pensioenen een halve index , terwijl ze best weten dat deze 60 % afgeven op elke index , en ja ieder evenveel index staat op het programma , best maar dan iedereen evenveel bijdrage , en erboven niks , kan kunnen de mensen die wat meer verdienen sparen en zelf voor hun pensioen zorgen .
 • Paul Hendriks

  1 maand geleden
  De prijs kan hetzelfde blijven als de voedingsindustrie wat minder reclame zou maken.
 • Anneke Brusselmans

  2 maanden geleden
  Hier hoor je niet anders dan dit kost meer daar wat bij allez overal wat bij want ocharme ze mogen niet overkop gaan . En wij dan de werkende bevolking wij zijn anders wel goed overkop aan t gaan hè alles stijgt maar de lonen ah nee geen marge voor waar zijn jullie hier mee bezig zeg de mensen aan t kapot maken . Jullie zijn een oorlog aan t creëren werken betalen en ja knikken dat is ons leven nog bedankt regering
 • guido van der heyden

  2 maanden geleden
  1 antwoord prepper worden leer leven met basic food dat kun je op de kop toe jaren bewaren
 • willy goelen

  2 maanden geleden
  Met onze lonen moeten we concurreren met de buurlanden, met onze productprijzen , wel die moeten volgens de graaiers veel hoger zijn , en niet vergeten ; de belastingen zijn hier veel hoger.