Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Voedingsdeskundige neemt 10 fruitdrankjes voor kinderen onder de loep: “Bijna allemaal even ongezond als blikje cola”

Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Deze week op het menu: fruitdrankjes, of beter suikerdrankjes. “Twee derde van de fruitdrankjes op de markt bevat te weinig fruit en te veel suiker”, aldus voedingswetenschapster Hella Van Laer, die voor ons tien fruitdrankjes voor kinderen analyseerde. Maar zijn er ook die wel goed scoren qua voedingswaarde? Of laat je ze beter helemaal links liggen? 

  1. Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziekten”
    PREMIUM

    Wat eet je en drink je het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? “1 tot 4 kopjes koffie per dag beschermt je al tegen hart- en vaatziek­ten”

    Hartfalen is de belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet je en drink je dan het best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden?

Geld