Ingevroren vlees dat twaalf jaar oud is: het smaakt minder en het ziet er niet uit, maar het hoeft geen gevaar voor de volksgezondheid te betekenen. "Tenminste, zolang de koudeketen niet onderbroken werd en het vlees steeds bewaard werd bij -18 graden", zegt Bruno De Meulenaer, prof Levensmiddelentechnologie verbonden aan de UGent.
Volledig scherm
Ingevroren vlees dat twaalf jaar oud is: het smaakt minder en het ziet er niet uit, maar het hoeft geen gevaar voor de volksgezondheid te betekenen. "Tenminste, zolang de koudeketen niet onderbroken werd en het vlees steeds bewaard werd bij -18 graden", zegt Bruno De Meulenaer, prof Levensmiddelentechnologie verbonden aan de UGent. © Thinkstock

Vlees van twaalf jaar oud verkocht: voedselagentschap doet anderhalf jaar niks

Veviba, het slachthuis uit Bastenaken dat in het middelpunt van het vleesschandaal staat, voerde in 2016 vlees uit naar Kosovo dat twaalf jaar oud was. "Maffiapraktijken", zegt landbouwminister Ducarme.

Geld