Ingevroren vlees dat twaalf jaar oud is: het smaakt minder en het ziet er niet uit, maar het hoeft geen gevaar voor de volksgezondheid te betekenen. "Tenminste, zolang de koudeketen niet onderbroken werd en het vlees steeds bewaard werd bij -18 graden", zegt Bruno De Meulenaer, prof Levensmiddelentechnologie verbonden aan de UGent.
Volledig scherm
Ingevroren vlees dat twaalf jaar oud is: het smaakt minder en het ziet er niet uit, maar het hoeft geen gevaar voor de volksgezondheid te betekenen. "Tenminste, zolang de koudeketen niet onderbroken werd en het vlees steeds bewaard werd bij -18 graden", zegt Bruno De Meulenaer, prof Levensmiddelentechnologie verbonden aan de UGent. © Thinkstock

Vlees van twaalf jaar oud verkocht: voedselagentschap doet anderhalf jaar niks

Veviba, het slachthuis uit Bastenaken dat in het middelpunt van het vleesschandaal staat, voerde in 2016 vlees uit naar Kosovo dat twaalf jaar oud was. "Maffiapraktijken", zegt landbouwminister Ducarme.

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”
  16

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Kruidvat geeft tot 75 procent korting en deelt gratis producten uit: “Ik betaalde maar 6,22 euro. Er ging 93,86 euro af!”

  De leden van Promojagers België - die de strafste koopjes met elkaar delen - reppen zich dezer dagen en masse naar kruideniersketen Kruidvat. Je krijgt er 75 procent korting op een hele reeks artikelen met een gele sticker en er zijn zelfs gratis pods van Dash te scoren. Dat doet de rekening aan de kassa bij sommigen drastisch omlaag gaan.
 2. Eten is weten: met zink presteren mannen beter op het werk... én in bed
  PREMIUM

  Eten is weten: met zink presteren mannen beter op het werk... én in bed

  Goedele Leyssen: "Ik ben een kundalini yoga-leraar. Het was Yogi Bhajan die de kundalini yoga in de jaren 60 naar het westen bracht. Een van zijn meest bekende boeken voor mannen is ‘Man to Man. A Journal of Discovery for the Conscious Man’. Het gaat over wat het betekent om een man te zijn. Een van mijn yogaleraars zei me ooit dat elke vrouw het cadeau zou moeten doen aan haar partner omdat hij haar daarna zoveel beter zou begrijpen. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik het meteen zelf gekocht.