James Arthur
Volledig scherm
© James Arthur

Vlaamse Bouwmeester: "Vrijstaande woningen bouwen zou verboden moeten worden"

De Vlaming is met een baksteen in de maag geboren en dat lijkt anno 2017 nog altijd te kloppen. Ondanks de pogingen om ons te overtuigen compacter te gaan wonen en geen grote huizen meer neer te zetten, bouwen we nog altijd lustig voort. Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck trekt aan de alarmbel: "Vrijstaande woningen bouwen, zouden we moeten verbieden." Dat staat te lezen op de site van De Standaard.

  1. Demir vindt kritiek van Vooruit over energiefactuur hypocriet: “Betalen nog tot 2030 gigantische oversubsidiëring zonnepanelen af”

    Demir vindt kritiek van Vooruit over energiefac­tuur hypocriet: “Betalen nog tot 2030 giganti­sche oversubsi­dië­ring zonnepane­len af”

    Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) vindt het "hypocriet" dat oppositiepartij Vooruit kritiek heeft op het uitblijven van maatregelen om de energiefactuur te doen dalen in de Septemberverklaring. De afgelopen jaren werden al maatregelen genomen om de Vlaamse component in die factuur te doen dalen. Bovendien betalen we tot 2030 de gigantische oversubsidiëring van de zonnepanelen af, verklaarde Demir in De Ochtend op Radio 1.
  2. "100 procent lenen toelaten riskeert jonge gezinnen net in problemen te brengen"

    "100 procent lenen toelaten riskeert jonge gezinnen net in problemen te brengen"

    Het voorstel van Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open Vld) om woonleningen mogelijk te maken voor de volledige aankoopsom van een huis - en zo meer jonge mensen de kans te geven een eigen huis te kopen - wordt niet door iedereen op gejuich onthaald. "Dit brengt de stabiliteit van heel ons financieel systeem in gevaar", aldus Geert Noels, topman van Econopolis. "De huizenprijzen zullen omhoog gaan en onze jonge gezinnen lopen het gevaar zich door hun zware hypotheeklast diep in de schulden te steken."

Geld