Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Vind je groene stroom belangrijk? Dit is het aanbod van de grote leveranciers

EnergieGroene stroom is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon, wind, biomassa, biogas en waterkracht. De ene leverancier produceert of koopt zijn stroom al groener dan de andere. Wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, neemt dus de herkomst van zijn stroom best mee in zijn overweging. We vergeleken het groene aanbod van de vijf energieleveranciers met het grootste marktaandeel in Vlaanderen.

104 reacties

 • Jan De Cock

  3 jaar geleden
  Groene energie is onbetaalbaar als subsidie s weg vallen
 • Marc Dirven

  3 jaar geleden
  Geef mij maar de goedkoopste...
 • Coen Geurts

  3 jaar geleden
  Eerst miljoenen subsidie geven aan de firma's die windmolens en grote installaties zonnepanelen plaatsen en nu moet de gewone man het weer ophoesten. Laat die gascentrale maar draaien en blijf van mijne meter af.
 • Frans Vermeylen

  3 jaar geleden
  Weg met die zogenaamd "domme" meters want ze draaien niet terug en jagen de echte groen investeerders op extra kosten.Wie zelf groen produceert wordt zoals altijd in dit apenEuropa gestraft! Wie groen wil zijn, vliegt niet meer maar dat is voor de meeste zogenaamd groenen te veel gevraagd! Hoeveel spijbelaars zijn er met het vliegtuig op vakantie, gaan naar milieu zeer belastende festivals, rijden met auto's....? Waarom hoor je nu niets van die Anuna?
 • Polyvalent

  4 jaar geleden
  Ik vind betaalbare energie belangrijk. Waar geen CEO's aan liggen likken, waar geen aandeelhouders alsmaar meer en meer en meer en meer moeten hebben. Geen gemeenten die de room van de potten likken. Ik wil betalen voor de stroom die IK verbruikt heb. PUNT. Is niet zo moeilijk te begrijpen, toch???