De frisse lucht, wind en zon zijn ideaal om je was buiten te laten drogen.
Volledig scherm
PREMIUM
De frisse lucht, wind en zon zijn ideaal om je was buiten te laten drogen. © Shutterstock

Vijftig haalbare tips om je gemiddelde voetafdruk thuis, op het werk en onderweg te verlagen

Consumenten en huishoudens hebben een veel grotere impact op het klimaat dan je zou denken. Je kan wel degelijk een verschil maken door minder én anders te consumeren. Vijftig haalbare tips om je gemiddelde voetafdruk thuis, op het werk en onderweg te verlagen.

4 reacties

 • Guido Leurelle

  2 jaar geleden
  Het beste is Europees kopen in de winkel, en niets van verre en overzeese landen komt, dat is de voetafdruk verkleinen
 • Tina Colpaert

  2 jaar geleden
  Alles wat mini europa ook maar doet kan niks op tegen landen zoals Azie en Afrika je moet daar eens gaan kijken wat die allemaal vervuilen!
 • censor

  2 jaar geleden
  Ligt het niet aan de overheid maatregelen te nemen tegen: verpakkingen, aanvoer exotisch fruit en groenten, wasproducten, allerlei plastics, kledij...enz...ze bemoeien zich wel met vervuilende auto's en leggen daar maatregelen op...moest je weten wat er weggegooid wordt....
 • Erwin Gielen

  2 jaar geleden
  Ik moest voor mijn werk al vaak naar het buitenland (zelfs buiten Europa). En wat je in het buitenland ziet doet je beseffen dat welke maatregelen we hier ook nemen: zo lang de rest van de wereld niet beseft dat we samen op 1 bol zitten haalt dit niets uit. Ondanks dat doe ik mijn best: meer dan 95% van mijn verplaatsingen (werk/winkel) zijn per fiets. Ik reis prive niet. Onze auto doet 5000km per jaar, mijn fiets 7000km.
 1. Herbruikbare luiers: tot 700 euro goedkoper en niet zo vies als je denkt
  PREMIUM

  Herbruikba­re luiers: tot 700 euro goedkoper en niet zo vies als je denkt

  Herbruikbare luiers voor je baby: je kan er lacherig over doen, en denken dat het vies is, maar ook vaststellen dat er niets oubolligs meer aan is, de keuze en kwaliteit er fel op verbeterd zijn en de voordelen de moeite waard. Zo kunnen ze tot €700 goedkoper zijn dan wegwerpluiers. We vergelijken wegwerpluiers met herbruikbare luiers en proberen vijf verschillende herbruikbare luiers uit. En wat met die vuile luier in de wasmachine? We geven tips over hoe je ze het best kan wassen.
 2. Uw ecologische voetafdruk: op uw 79ste heeft u 373 ton CO2 uitgestoten
  PREMIUM

  Uw ecologi­sche voetafdruk: op uw 79ste heeft u 373 ton CO2 uitgesto­ten

  Milieubewust of niet, feit is dat tal van alledaagse handelingen en voorwerpen, zoals een groot brood en door een deur wandelen, met verrassend veel CO2-uitstoot gepaard gaan. Zó veel zelfs, dat elk van ons gedurende ons leven gemiddeld 373.000 kilogram schadelijke gassen veroorzaakt, wereldwijd goed voor 50 miljard ton per jaar. Een ontnuchterend lijstje uit het boek ‘How bad are bananas?’, van de Britse professor Mike Berners-Lee.
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: “Dat is echt wel IMMENS groot prijsverschil”
  1

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: “Dat is echt wel IMMENS groot prijsver­schil”

  De zomer is volop in het land en dan kan het heerlijk zijn om verkoeling te zoeken in een zwembad. Volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België zijn er koopjes te doen bij discounter Action. Je kan er een kleurrijk kinderbadje kopen voor maar 34,95 euro. “Bij Bol.com betaal je er nu 53,77 euro voor”, klinkt het. “En in het online warenhuis vidaXL zelfs 115,99 euro.”

Geld