Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Verouderd huishoudtoestel? Dit is de impact ervan op uw energiefactuur

EnergieHuishoudtoestellen kunnen serieuze energievreters zijn. Vooral apparaten met een ongunstig energielabel dragen fors bij aan uw jaarlijkse verbruiksfactuur. Maar wat is hun precieze impact op het totale energieverbruik? En hoe kan u de kost beperken?

51 reacties

 • vanzeir guy

  1 jaar geleden
  Heb een nieuwe diepvries gekocht met wel 5 A tjes achter, deze hebben we al zeker drie keer moeten laten ontdooien door ijs aanzetting op 5 jaar tijd. Gelukkig hebben we onze oude diepvries nog gehouden en daar mankeert echt niks aan en heeft zeer weinig ijs aanzetting. Hopelijk gaat die oude rakker nog veel jaar mee, tegenwoordig is het allemaal brol vanuit China.
 • luc meeus

  1 jaar geleden
  'k geloof er niks van dat die nieuwe frigo's en diepvriezers maar 180 kW/u per jaar verbruiken. Dat zou samen slechts 1kW/u per dag zijn. Hoe kom ik dan aan een verbruik van 5 kW/u per dag. Bezit geen droogkast of vaatwasmachine. Van die paar LED- lampjes zal het ook niet komen. En dan gezegd zijnde dat 5 kW/u per dag nog weinig is. Zo weinig zelfs, dat het niet rendabel is zonnepanelen te instaleren. Daarvoor moet men minstens 2500 à 3000 kW/u per jaar verbruiken. Begrijpen wie begrijpen kan.
 • Ray Van gucht

  1 jaar geleden
  Ik heb een afwasmachine , dat ik een keer heb hersteld omdat de pomp lekte ,deze is ondertussen 25 jaar oud en werkt nog steeds ! Zolang ze werkt word deze niet vervangen , ik wil trouwens wel eens zien welke afwasmachine van tegenwoordig 25 jaar zal werken!
 • jan verheyen

  1 jaar geleden
  Je moet eens uitrekenen hoeveel al die nieuwe toestellen kosten in aankoop. Voor die prijs kan je gemakkelijk 15 jaar verder zonder dat je 1 euro meer uitgeeft. En dan ,wat met de afvalberg die je hier veroorzaakt? Laat alles wat goed werkt gebruikt blijven, dit is een mooi voorbeeld van consumeren.
 • Marcq Adriaens

  1 jaar geleden
  Als we al onze oude toestellen moeten vervangen door nieuwe met lager verbruik dan vraag ik mij af wanneer deze dan afbetaald zijn door het lager energieverbruik. Hoeveel jaar moet men hiermee werken om terug hetzelfde niveau te komen?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld