Dergelijk eetservies voor kinderen mag  niet meer verkocht worden, maar Test Aankoop trof het product toch nog aan op de Belgische markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Dergelijk eetservies voor kinderen mag niet meer verkocht worden, maar Test Aankoop trof het product toch nog aan op de Belgische markt. © rv

“Verboden en gevaarlijk bamboeservies is nog altijd te koop”: hoe herken je het? En wat moet je doen als je het in huis hebt?

Sinds februari geldt er een verbod op de verkoop van producten die bamboevezel en melamine bevatten. Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) controleert de naleving van dat verbod. Alleen: na een recente steekproef die consumentenorganisatie Test Aankoop deed, bleek dat er nog verboden producten op de markt zijn.

  1. Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan
    Spaargids.be

    Sterven bij de ene bank duurder dan bij de andere: zoveel rekent jouw bank aan

    Na het overlijden van een dierbare staan de erfgenamen heel wat kosten te wachten. Naast de belasting op de erfenis, rekent ook de bank een vergoeding aan. Onder de noemer ‘aanrekening kosten nalatenschap’ bundelt de bank de kosten die ze maken bij de administratieve formaliteiten in geval van overlijden. Een analyse van Spaargids.be leert dat sterven bij de ene bank een pak duurder uitvalt dan bij de andere.