Het aanbod vleesvervangers in de supermarkten blijft uitbreiden.
Volledig scherm
Het aanbod vleesvervangers in de supermarkten blijft uitbreiden. © AP

Veggieburger en sojaworst mogen van Europees parlement op menu blijven

UPDATEHet Europees Parlement heeft vrijdag een voorstel verworpen om benamingen als ‘burger’, ‘steak’ of ‘worst’ te verbieden voor vegetarische producten. Veggieburgers of sojasteaks mogen dus op het menu blijven staan.

6 reacties

 • Johan Van synghel

  2 jaar geleden
  Is dit het onderwerp van gesprek op hoog niveau? Nu vragen zich nog af hoe het komt dat men minachtend het Europees bestuur bekijkt.
 • miem van hoef

  2 jaar geleden
  Men kan toch ook geen Belgische Camenbert kopen , of Griekse Champagne ? Waarom kan men dan wel vegetarische kipballetjes kopen, terwijl er geen kip aan of omtrent is geweest !
 • Stefanie van Dijk

  2 jaar geleden
  Alsof de consument gek is en niet snapt dat een vegetarisch kip hapje helemaal geen kip bevat, moet het dan vegetarisch kipachtig hapje worden of zo, de vleeslobby schiet mis, en terecht vind ik!
 • Kristof Degros

  2 jaar geleden
  En daar betalen wij allemaal voor mee ... voor zo een belachelijke dingen. Net hetzelfde zoals de B van Diesel (ok staat voor biodiesel maar dan nog). E voor Benzine (ok Essence in het Frans). Maar daar zijn ettelijke vergaderingen en jaren over gegaan. Dit is echt niet het moment om te praten over de term "veggieburger" en "sojaworst" ... maarja wij zijn maar plebs uiteraard !
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  Ik snap in de eerste plaats al niet waarom dat een probleem zou zijn. Ben geen vegetariër, maar dit is gewoon te belachelijk. Het is iets eetbaar in worst- of hamburgervorm, beetje een dooddoener hoe het moet heten.