Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Vanaf 2022 invoering capaciteitstarief: stroomverbruik spreiden wordt beloond

De Vlaamse energieregulator Vreg voert vanaf 2022 het zogenaamde "capaciteitstarief" in. Op dit moment worden de distributienettarieven voor gezinnen en kmo's nog volledig berekend op basis van de afgenomen hoeveelheid stroom. 

27 reacties

 • peter de waele

  1 jaar geleden
  Dat weten we nu al lang, als er iets veranderd is het de bedoeling om meer winst te maken. Wat denk je. Logica is ver te zoeken hier. Maar ja als den Belg zo zot blijft zijn met betalen is het langs den andere kant kassa kassa. Betalen volgens gebruik is de logica.
 • Peter Aerts

  1 jaar geleden
  Waarom investeren ze niet in grid storage zoals vele andere landen? Net zoals een kleine windmolen per huis niet efficient is, is het ook minder efficient om in elk huis een batterij te plaatsen. Ze moeten hun infrastructuur aanpassen aan de veranderende wereld, niet andersom. Stop met mensen te straffen die net doen wat hun al jaren aangeraden wordt, nl groene stroom genereren.
 • Dirk Declercq

  1 jaar geleden
  De vreg wordt duidelijk gemanipuleerd door de netwerkbeheerders! Twee handen op één buik. En dat wordt dan nog betaald door de gemeenschap! Schaf heel dat zootje af en gebruik de vrijgekomen middelen om het net te betalen! Allemaal C4 en we zijn er van af!
 • Luc Hermans

  1 jaar geleden
  een ding geleerd. Het wordt voor iedereen duurder en alle beloften van niet, zijn niks meer waard zodra het ingevoerd is.
 • André Van Soest

  1 jaar geleden
  " Het wordt dan ook interessanter om het stroomverbruik te spreiden en -- maximaal stroom te gebruiken als de zon schijnt." Op het moment dat mijn panelen maximaal opbrengen, ben ik NIET thuis, aan het werken!! heb geen mogelijkheid om te verbruiken! Heb ook geen zin om een dozijn nieuwe huishoudtoestellen te kopen die zouden kunnen werken als de panelen stroom leveren, Nog minder wil ik duizenden euro's uitgeven om mijn energie op te slaan in batterijen.
 1. Prijzen voor gas en elektriciteit spectaculair gedaald: veranderen van leverancier kan u honderden euro's opleveren
  Energie

  Prijzen voor gas en elektrici­teit spectacu­lair gedaald: veranderen van leveran­cier kan u honderden euro's opleveren

  Bij de start van de corona-uitbraak in maart, namen de energieprijzen meteen een forse duik naar beneden. Kijken we nog wat verder, naar de prijzen tussen januari 2019 en juni 2020 (Vlaanderen), dan is de daling ronduit spectaculair te noemen. Voor aardgas gaat het bijvoorbeeld om een daling van circa 600 euro, voor elektriciteit om circa 250 euro. Mijnenergie.be bekijkt de voorspellingen voor de komende maanden en vermoedt dat de energieprijzen nu wel eens op hun allerlaagste niveau zouden kunnen staan.
 1. Poetin noemt crypto valabel betaalmiddel
  7

  Poetin noemt crypto valabel betaalmid­del

  Vladimir Poetin vindt dat cryptomunten "het recht hebben om te bestaan en gebruikt kunnen worden als een betaalmiddel". Dat heeft de Russische president gezegd in een interview met CNBC, zo blijkt uit een afschrift dat donderdag op de website van het Kremlin is gepubliceerd. De uitspraken van Poetin komen er terwijl regulatoren in verschillende landen cryptomunten steeds argwanender bekijken, omdat ze vrezen dat die gebruikt kunnen worden voor witwassen en andere criminele activiteiten.

Geld