Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Vanaf 2022 invoering capaciteitstarief: stroomverbruik spreiden wordt beloond

De Vlaamse energieregulator Vreg voert vanaf 2022 het zogenaamde "capaciteitstarief" in. Op dit moment worden de distributienettarieven voor gezinnen en kmo's nog volledig berekend op basis van de afgenomen hoeveelheid stroom. 

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Prijzen voor gas en elektriciteit spectaculair gedaald: veranderen van leverancier kan u honderden euro's opleveren
  Energie

  Prijzen voor gas en elektrici­teit spectacu­lair gedaald: veranderen van leveran­cier kan u honderden euro's opleveren

  Bij de start van de corona-uitbraak in maart, namen de energieprijzen meteen een forse duik naar beneden. Kijken we nog wat verder, naar de prijzen tussen januari 2019 en juni 2020 (Vlaanderen), dan is de daling ronduit spectaculair te noemen. Voor aardgas gaat het bijvoorbeeld om een daling van circa 600 euro, voor elektriciteit om circa 250 euro. Mijnenergie.be bekijkt de voorspellingen voor de komende maanden en vermoedt dat de energieprijzen nu wel eens op hun allerlaagste niveau zouden kunnen staan.

Geld