Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Shutterstock

Vanaf 2022 invoering capaciteitstarief: stroomverbruik spreiden wordt beloond

De Vlaamse energieregulator Vreg voert vanaf 2022 het zogenaamde "capaciteitstarief" in. Op dit moment worden de distributienettarieven voor gezinnen en kmo's nog volledig berekend op basis van de afgenomen hoeveelheid stroom. 

27 reacties

 • peter de waele

  2 jaar geleden
  Dat weten we nu al lang, als er iets veranderd is het de bedoeling om meer winst te maken. Wat denk je. Logica is ver te zoeken hier. Maar ja als den Belg zo zot blijft zijn met betalen is het langs den andere kant kassa kassa. Betalen volgens gebruik is de logica.
 • Peter Aerts

  2 jaar geleden
  Waarom investeren ze niet in grid storage zoals vele andere landen? Net zoals een kleine windmolen per huis niet efficient is, is het ook minder efficient om in elk huis een batterij te plaatsen. Ze moeten hun infrastructuur aanpassen aan de veranderende wereld, niet andersom. Stop met mensen te straffen die net doen wat hun al jaren aangeraden wordt, nl groene stroom genereren.
 • Dirk Declercq

  2 jaar geleden
  De vreg wordt duidelijk gemanipuleerd door de netwerkbeheerders! Twee handen op één buik. En dat wordt dan nog betaald door de gemeenschap! Schaf heel dat zootje af en gebruik de vrijgekomen middelen om het net te betalen! Allemaal C4 en we zijn er van af!
 • Luc Hermans

  2 jaar geleden
  een ding geleerd. Het wordt voor iedereen duurder en alle beloften van niet, zijn niks meer waard zodra het ingevoerd is.
 • André Van Soest

  2 jaar geleden
  " Het wordt dan ook interessanter om het stroomverbruik te spreiden en -- maximaal stroom te gebruiken als de zon schijnt." Op het moment dat mijn panelen maximaal opbrengen, ben ik NIET thuis, aan het werken!! heb geen mogelijkheid om te verbruiken! Heb ook geen zin om een dozijn nieuwe huishoudtoestellen te kopen die zouden kunnen werken als de panelen stroom leveren, Nog minder wil ik duizenden euro's uitgeven om mijn energie op te slaan in batterijen.