Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Vanaf 1 juli betaal je meer voor kleine pakjes van buiten de EU: zo weet je of je extra kosten mag verwachten

Dat telefoonhoesje uit China of dat T-shirt uit de VS: je laat ze best nog snel voor 1 juli aankomen. Dan wordt de nieuwe btw-regeling voor ingevoerde pakjes buiten de EU van kracht. Door die nieuwe regeling zal je btw én mogelijk nog extra kosten moeten betalen op bepaalde pakjes. 

 1. Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtoffer wordt van dropshipping
  PREMIUM

  Iets bestellen in een Belgische webshop en erachter komen dat je pakje van AliExpress komt: zo vermijd je dat je slachtof­fer wordt van dropship­ping

  De klachten over onlinebestellingen boomen: de FOD Economie kreeg er in 2020 wel 52% meer dan het jaar ervoor. Gecharmeerd door een loungebed voor nog geen 30 euro, afgeprijsde boho-jurkjes van een Belgische webshop, of handige gadgets op Facebook? Vaak komen die gewoon van Aziatische sites als AliExpress, maar worden ze duurder aangeboden op een malafide en zogezegd Europese website door dropshippers. “Gelukkig zijn er verschillende manieren om niet in de val te trappen”, zegt experte bij Test-Aankoop Danielle Drykoningen. Zij legt uit hoe je ziet dat je met een dropshipper te maken hebt.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: “Dat is echt wel IMMENS groot prijsverschil”
  1

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Action verkoopt zwembad nu voor prikje: “Dat is echt wel IMMENS groot prijsver­schil”

  De zomer is volop in het land en dan kan het heerlijk zijn om verkoeling te zoeken in een zwembad. Volgens de leden van de Facebookgroep Promojagers België zijn er koopjes te doen bij discounter Action. Je kan er een kleurrijk kinderbadje kopen voor maar 34,95 euro. “Bij Bol.com betaal je er nu 53,77 euro voor”, klinkt het. “En in het online warenhuis vidaXL zelfs 115,99 euro.”

Geld