Minister van Financiën Vincent Van Peteghem.
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. © BELGA

Van Peteghem licht voorstel om hoge energieprijzen aan te pakken in Kamer toe: “Eerst btw-verlaging, daarna duurzame oplossing”

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) pleit voor een “verstandige en duurzame oplossing” om de hoge energieprijzen aan te pakken. Daarvoor moet er volgens hem snel een btw-verlaging komen, in afwachting van een meer uitgewerkte oplossing. Van Peteghem lichtte zijn voorstel, dat hij ook op de tafel van de regering legde, nu toe in de Kamercommissie Financiën.

  1. Binnenkort geen ‘kipstuckjes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlijnen voor namen van vegetarische vleesvervangers
    31

    Binnenkort geen ‘kipstuck­jes’ meer? Federale overheid werkt aan richtlij­nen voor namen van vegetari­sche vleesver­van­gers

    De Federale Overheidsdienst Economie werkt aan regels die producenten van vleesvervangers zou verbieden om namen als ‘kipstuckjes’, hamburger of ‘speckskes’ te gebruiken. Dat schrijft de krant ‘De Tijd’. Aan onze redactie wil woordvoerster Lien Meurisse van de FOD Economie enkel bevestigen dat er gewerkt wordt aan richtlijnen “over wat je kan schrijven bij vegetarische vleesvervangers”.