Het was met momenten druk aan de KBC-bankautomaat op de Antwerpse Meir.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was met momenten druk aan de KBC-bankautomaat op de Antwerpse Meir. © Klaas De Scheirder

Van 5.000 naar 2.200 bankautomaten, maar waarom haal jij nog geld uit de muur? “Voor pintjes en de kapper”

Tegen 2025 zal het aantal bankautomaten van grootbanken in ons land halveren, van ruim 5.000 vandaag naar in totaal 2.200 automaten. Dat worden trouwens nieuwe toestellen die ‘Bancontact’ zullen heten en vooral zullen opduiken in treinstations, winkelcentra en op andere drukke plaatsen. Reden: we halen almaar minder cash af en betalen vaker elektronisch. Toch was het nog gezellig druk aan de geldautomaten in hartje Antwerpen. We stelden iedereen dezelfde vraag: waarom haal jij nog geld uit de muur?

58 reacties

 • Sabine verdonck

  1 jaar geleden
  Cash is een manier om bewust te leren omgaan met geld. Veel mensen denken dat de bank alles betaald maar vergeten dat de klant het dubbel terugbetaald aan de banken.
 • willy goelen

  1 jaar geleden
  Laten we iets doen voor de goeie zaak en een ganse week cash afhalen als protest tegen de manipulatie van de banken en de politiek. of binnenkort kunnen de oudjes hun geld afhalen met hun niet bestaande auto's. Laat voor een keer het kapitaal niet winnen.
 • Edmond Dillien

  1 jaar geleden
  Pure controle zo weet de staat en de bank waar jij je geld aan uitgeeft en niet belangrijk hoeveel jij wel spendeert, multinationals transferen hun geld van het ene land naar het andere zonder enige controle erop maar de gewone mens daar moeten ze van weten waar, waneer, hoeveel, voor wat, enz. jij je geld uitgeeft.
 • Georges Friant

  1 jaar geleden
  Als je een 2dehands product koopt doe je toch met geld, ze duwen ons weer een richting uit die vele niet willen
 • Tim De Decker

  1 jaar geleden
  Ik betaal zoveel mogelijk cash, alleen grotere bedragen met de kaart. Het wordt steeds erger met 'big brother' (overheid, banken, google, facebook,...) die ons overal volgt en probeert alles van ons te weten te komen. Ze hoeven niet te weten waar en hoeveel geld ik uitgeef.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.