Het was met momenten druk aan de KBC-bankautomaat op de Antwerpse Meir.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was met momenten druk aan de KBC-bankautomaat op de Antwerpse Meir. © Klaas De Scheirder

Van 5.000 naar 2.200 bankautomaten, maar waarom haal jij nog geld uit de muur? “Voor pintjes en de kapper”

Tegen 2025 zal het aantal bankautomaten van grootbanken in ons land halveren, van ruim 5.000 vandaag naar in totaal 2.200 automaten. Dat worden trouwens nieuwe toestellen die ‘Bancontact’ zullen heten en vooral zullen opduiken in treinstations, winkelcentra en op andere drukke plaatsen. Reden: we halen almaar minder cash af en betalen vaker elektronisch. Toch was het nog gezellig druk aan de geldautomaten in hartje Antwerpen. We stelden iedereen dezelfde vraag: waarom haal jij nog geld uit de muur?

58 reacties

 • Sabine verdonck

  2 weken geleden
  Cash is een manier om bewust te leren omgaan met geld. Veel mensen denken dat de bank alles betaald maar vergeten dat de klant het dubbel terugbetaald aan de banken.
 • willy goelen

  3 weken geleden
  Laten we iets doen voor de goeie zaak en een ganse week cash afhalen als protest tegen de manipulatie van de banken en de politiek. of binnenkort kunnen de oudjes hun geld afhalen met hun niet bestaande auto's. Laat voor een keer het kapitaal niet winnen.
 • Edmond Dillien

  3 weken geleden
  Pure controle zo weet de staat en de bank waar jij je geld aan uitgeeft en niet belangrijk hoeveel jij wel spendeert, multinationals transferen hun geld van het ene land naar het andere zonder enige controle erop maar de gewone mens daar moeten ze van weten waar, waneer, hoeveel, voor wat, enz. jij je geld uitgeeft.
 • Georges Friant

  4 weken geleden
  Als je een 2dehands product koopt doe je toch met geld, ze duwen ons weer een richting uit die vele niet willen
 • Tim De Decker

  4 weken geleden
  Ik betaal zoveel mogelijk cash, alleen grotere bedragen met de kaart. Het wordt steeds erger met 'big brother' (overheid, banken, google, facebook,...) die ons overal volgt en probeert alles van ons te weten te komen. Ze hoeven niet te weten waar en hoeveel geld ik uitgeef.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Te weinig Vlamingen vragen huurpremie aan

  Te weinig Vlamingen vragen huurpremie aan

  Van de ongeveer 19.000 Vlamingen die in 2020 recht hadden op een huurpremie en daarvoor ook een aanvraagformulier in de bus kregen, reageerde minder dan de helft. Net geen 9.000 mensen stuurden het aanvraagformulier ingevuld terug, 6.000 onder hen kregen finaal groen licht voor een premie. Dat schrijft ‘De Morgen’. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) spreekt van een gekende uitdaging, waar op twee sporen aan gewerkt wordt.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.

Geld