Volledig scherm
© RV

Uitrol slimme meters tijdelijk on hold gezet bij eigenaars van zonnepanelen

Bestaande eigenaars van zonnepanelen zullen minstens tot begin april 2021 geen digitale meter krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) aangekondigd.

306 reacties

 • bob jansens

  1 maand geleden
  Waar zit voor de consument het voordeel van de slimme meter? Tot op heden ligt de focus bij het ontwikkelen van toepassingen nog steeds op de voordelen voor de netbeheerder en producenten. Wanneer krijgen de consumenten een echt dal-tarief (in combinatie met taxatie per minuut), wanneer mogen de consumenten meerdere leveranciers kiezen (in functie van tijdstip van verbruik)? Wanneer kan de consument in real time de prijs van de gebruikte elektriciteit zien?
 • Marc Van Driessche

  1 maand geleden
  De vreg en de overheid zijn hier de grote oorzaak, de mensen systematisch pesten met slimme meters,,valse beloftes, contractbreuken enz.. e.d. Zo zou de braafste hond beginnen bijten.
 • ivo deveijver

  1 maand geleden
  Gewoon de keuze laten aan de mensen of ze deze slimme meter willen maar zeker niet verplichten zoals nu en weeral in onze zakken zitten,
 • Koen Van Crombruggen

  1 maand geleden
  Glenn Lauwers. Hier idem. In december nog snel bij zoveel mogelijk PV cellen eigenaars een digitale teller komen plaatsen. Met voorbedachte rade noemt men dat.
 • Erik Bervoets

  1 maand geleden
  Ik had de intentie om een elektrische wagen te kopen of toch minstens een hybride. Helaas, het zal een zware diesel worden.
 1. Kan een thuisbatterij nu redding brengen voor de eigenaars van zonnepanelen?
  PREMIUM

  Kan een thuisbatte­rij nu redding brengen voor de eigenaars van zonnepane­len?

  Kan een thuisbatterij redding brengen nu bij zonnepanelen het financieel voordeel van de terugdraaiende teller voorgoed wegvalt? Zo’n batterij slaat extra energie uit de panelen op, zodat die ook op een later moment verbruikt kan worden. “Die thuisbatterij is een mogelijk deel van de oplossing”, stelt energieconsulent Alex Polfliet (Zero Emission Solutions): “Op voorwaarde dat alle overheidspremies overeind blijven, is een terugverdientijd van 8 jaar realistisch.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

Geld