" Alleen de paardenbloem werd door de verschillende producten enigszins succesvol bestreden, maar na een maand bloeiden ze terug in volle glorie."
Volledig scherm
" Alleen de paardenbloem werd door de verschillende producten enigszins succesvol bestreden, maar na een maand bloeiden ze terug in volle glorie." © thinkstock

Test Aankoop: “Ecologische onkruidverdelgers werken niet”

Milieuvriendelijke onkruidverdelgers zijn niet effectief. Test Aankoop testte negentien ecologische onkruidverdelgers op verschillende planten (paardenbloem, gras, weegbree, klaver, mos, madelief en boterbloem). "De resultaten zijn ronduit slecht. Geen enkel product slaagde erin het onkruid te verdelgen. Alleen de paardenbloem werd door de verschillende producten enigszins succesvol bestreden, maar na een maand bloeiden ze terug in volle glorie", meldt de consumentenorganisatie.

13 reacties

 • Jef Staepelaere

  2 weken geleden
  Waarom middeltjes gebruiken als je handen en gereedschappen hebt om (on)kruid te wieden? En ze hoeven niet allemaal weg. De insecten, en daardoor ook de mensheid(voedselketen), zal u dankbaar zijn.
 • Michel Jozef

  2 weken geleden
  Is toch de logica zelve. Producten die milieuvriendelijk zijn, zijn dat ook voor on..., sorry planten die spontaan groeien op plaatsen waar vele mensen het liever niet hebben.
 • Guido Sarazin

  2 weken geleden
  Liefst je onkruid bestrijden met zo'n brandertje. Ik heb al een paar tuinhuisjes in brand zien staan in de buurt.
 • raf peeters

  2 weken geleden
  Je hebt geen dure onkruidbestrijder nodig die overigens toch niet werken,nog nooit gekocht ,er zijn heus wel veel efficienter methoden en zeker 5 jaar geen spriet onkruid.
 • Guy muis

  2 weken geleden
  daar heb ik geen last van mijn kippen lossen dit netjes op
 1. Wil je maximaal genieten van je tuin, maar er zo weinig mogelijk werk aan hebben? Onze tuinexperte legt uit hoe je dat aanpakt
  PREMIUM

  Wil je maximaal genieten van je tuin, maar er zo weinig mogelijk werk aan hebben? Onze tuinexper­te legt uit hoe je dat aanpakt

  Wil je ook graag flink investeren in je tuin? Je bent niet alleen, zo blijkt uit onze recentste woonenquête. Genieten en gezelligheid staat voorop, aan werken in de tuin willen we liever niet te veel tijd besteden. Wat kun je allemaal doen om je tuin nog onderhoudsvriendelijker te maken en er langer van te genieten? Onze tuinexperte Laurence Machiels geeft advies. Meer advies over (ver)bouwen vind je in onze bouwgids.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip

Geld