Terug op café of restaurant bij heropening? “8 op de 10 klanten zijn er klaar voor”
Cafés en restaurants in ons land mogen vanaf volgende week de deuren wellicht weer openzwaaien. Veel Belgen lijken daar klaar voor, zo blijkt uit een bevraging van Edenred België, die aangeeft dat acht op de tien landgenoten van plan zijn een horecazaak te bezoeken van zodra die weer opengaan. Belangrijkste reden? Het plezier om familie of vrienden te ontmoeten in een andere omgeving dan thuis.
Met de Nationale Veiligheidsraad in het vooruitzicht, waar morgen onder andere de voorwaarden voor de heropening van horeca zullen gepreciseerd worden, wilde Edenred België polsen naar hoe landgenoten daar tegenover staan. Uit een enquête bij meer dan 1.600 gebruikers van Ticket Restaurant blijkt nu dat acht op de tien Belgen van plan zijn om naar een horecazaak te gaan zodra deze weer opengaan.
De belangrijkste reden is dat ze zo snel mogelijk opnieuw een goede tijd willen hebben met vrienden of familie. Belgen voelen de noodzaak om sociale contacten op te bouwen, of opnieuw op te bouwen, en hebben behoefte aan een omgeving die dat soort interactie stimuleert, zoals cafés en restaurants.
Hoewel uitbaters vrezen dat de heropeningsvoorwaarden de motivatie van de Belgen zal temperen, blijkt dat vier op de tien geen bijzondere eisen stellen betreffende de infrastructuur van het etablissement. Drie op de tien geven ook aan nog steeds van een buitenterras te willen genieten.
Ondersteuning van de sector
Een andere reden waarom Belgen terug op café of restaurant willen, is omdat ze de horecasector wensen te ondersteunen, die zwaar getroffen is door de coronacrisis. De helft van de respondenten gaf ook aan dat ze tijdens de crisis is blijven gebruikmaken van horeca, onder meer met afhaalmaaltijden, thuisbezorging en de aankoop van vouchers op websites als #HorecaComeback, die later kunnen worden ingewisseld in horecazaken.
Sommige Belgen (20 procent) wachten liever nog enkele weken alvorens terug te keren naar horecazaken. Daar hebben ze verschillende redenen voor: zoals de vrees dat de sfeer niet meer hetzelfde zal zijn als voorheen (16 procent), of dat de sanitaire maatregelen niet zullen worden gerespecteerd (17 procent).
De belangrijkste reden echter waarom sommige mensen niet onmiddellijk willen terugkeren, is dat ze fysiek contact zoveel mogelijk willen beperken. Drie op de tien Belgen die niet onmiddellijk wensen terug te keren, willen de risico’s op besmetting beperken door plaatsen te vermijden waar veel mensen zijn.
Voor 44 procent van de Belgen die zich eerder terughoudend opstellen, kan enkel het einde van de lockdownmaatregelen hen overtuigen om terug te keren naar een café of restaurant.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Horeca Vlaanderen lanceert website voor veilige heropening
Nu de horeca mogelijks weer kan heropenen vanaf 8 juni, lanceert Horeca Vlaanderen de website www.heropstarthoreca.be. Op die site staat een praktische gids met alle maatregelen voor een veilige heropening. “De belangrijkste zaken zijn er helaas nog niet, zoals de datum of de capaciteit. Maar met deze praktische gids en website kunnen de ondernemers zich al volledig klaarstomen”, klinkt het bij Matthias De Caluwe, CEO Horeca Vlaanderen. -
PREMIUM
Switch-medewerkers klappen uit de biecht: “Zelfs een demente man werd erin geluisd”
-
Spaargids.be
Meer dan 1.000 ongevallen met een e-step vorig jaar: deze verzekeringen dekken je in
De e-step is haast niet meer uit het stadsbeeld weg te denken. Hoewel de wendbare tweewielers bijdragen tot de mobiliteit, brengen ze ook bepaalde risico’s met zich mee. Vorig jaar werden er meer dan 1.000 ongevallen met een e-step geregistreerd. Verkeersinstituut Vias denkt dat het reële aantal zelfs hoger ligt. Spaargids.be zoekt uit welke verzekeringen je bij een ongeval met een elektrische step kan aanspreken. -
-
Livios
“Dit is een maand, waarin de meeste snoeiwerken uitgevoerd mogen worden”: alle tuinklussen in maart op een rijtje gezet
In maart breekt de lente aan. Het is het startsein voor menig hobbytuinier, maar vorstperiodes kunnen flink wat schade aanrichten. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst wat je in maart beter wel en niet doet in je tuin. -
Vergeet de minitas: XL-totebags zijn deze lente de grootste trend
Berg die minitassen voorgoed op en laat je innerlijke Mary Poppins stralen met een praktische én stijlvolle XL-tas. De big shopper maakt dit voorjaar eindelijk haar grote comeback. -
Energieregulator CREG ziet ruimte om overwinsten kerncentrales af te romen
De federale energiewaakhond CREG ziet mogelijkheden om uitzonderlijk een hogere taks te heffen op overwinsten van de jongste vier kernreactoren. Dat blijkt uit een rapport op vraag van de regering, zo bericht De Tijd. -
Spaargids.be
Klant bij AXA Bank of Crelan? Dit verandert er voor jou als gevolg van de fusie
Eind 2021 was er groot nieuws in de bankensector: Crelan nam AXA Bank Belgium over. De Groep Crelan verdubbelde zo in omvang. Tot nu toe bleven beide merken naast elkaar bestaan. Alleen: hoelang blijft alles nog bij het oude voor jou als klant? Zijn er nu al veranderingen? En welke staan er op til? Spaargids.be geeft een stand van zaken én blikt vooruit.
8 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerBieke Schauwvlieghe
Filip Georgiev
Norma De Wever
Eric Van Haecht
johan fransaert