Het marktaandeel van de grote providers blijft aanzienlijk hoog, wat niet bevorderlijk is voor de concurrentie, aldus consumentenorganisatie Test Aankoop.
Volledig scherm
Het marktaandeel van de grote providers blijft aanzienlijk hoog, wat niet bevorderlijk is voor de concurrentie, aldus consumentenorganisatie Test Aankoop. © iStock

Telecom in België duurste van Europa: "Nood aan meer concurrentie”

Post- en telecommunicatiediensten zijn in ons land zowat 76 procent duurder dan gemiddeld in de lidstaten van de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van Eurostat. Consumentenorganisatie Test Aankoop wijst erop dat er dringend nood is aan meer concurrentie in ons land.

64 reacties

 • Arthur Arthur

  3 weken geleden
  Veranderen, de ministers zitten zelf in het bestuur of krijgen alles gratis. In Belgisch Limburg begint een nieuwe leverancier die zijn eigen kabels aan het leggen is, glasvezelkabels. Hopelijk volgt alles zeer snel
 • guido van der heyden

  4 weken geleden
  als ik dicht tegen de grens zou wonen wist ik wel wat te doen
 • wim CLAES

  4 weken geleden
  Het duurste en de fantastische service die ge erbij krijgt.betalen, specialiteit van de Vlaamse werkmens.
 • Louis Heyens

  4 weken geleden
  in het buitenland hadden / hebben ze dan waarschijnlijk géén graaiende adviseurs (politiekers) remember "Telenet betaalt aan leden van haar adviesraad, waaronder Siegfried Bracke, jaarlijks een vaste vergoeding van 12.000 euro bruto. Per vergadering komt daar nog eens 2000 euro bij" En dat terwijl hij eerst doodleuk verklaarde dat hij daar geen weet van heeft ...
 • Bob(Robert) Bruyland

  4 weken geleden
  In buitenland 1/10 van hier met sowieso betere bediening. Wat denk je van 10€/mnd met schotel antenne. Onbeperkt op elk niveau. Betaalbaar per maand want je kunt je abonnement enkele maand laten slapen.
 1. ACV vertrouwt Nederlandse kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  ACV vertrouwt Nederland­se kandidaat-overnemer e5 mode niet: “Geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”

  Vijf kandidaat-overnemers hebben zich gemeld voor modewinkelketen e5 mode, die tot eind januari bescherming tegen schuldeisers heeft. Een van die kandidaat-overnemers is de omstreden Nederlander Lex H., die een verleden van faillissementen met zich meedraagt en nu alles uit de kast zou halen om e5 mode in handen te krijgen. Dat is vernomen bij vakbond ACV Puls. “We hebben nochtans absoluut geen zin om het verhaal van Mega World nog eens dunnetjes over te doen”, zegt vakbondsman Sven De Scheemaeker (ACV Puls).
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt

Geld