Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Te veel apparaten continu op stand-by: met deze ingrepen bespaar je honderden euro's op je energiefactuur

Lichtpuntje in donkere economische tijden: de energieprijzen zijn onder andere door de coronacrisis en het zonnige weer behoorlijk gezakt. Om nog meer te besparen kan je trouwens ook zelf aan de slag. Een relatief eenvoudige ingreep is je oplader(s) niet in het stopcontact laten zitten, maar ook op koken, wassen en verwarmen kan je honderden euro’s per jaar besparen.

40 reacties

 • peter maas

  2 jaar geleden
  Haalt allemaal niets uit. Ik heb mijn huis ook een paar jaar geleden met van die zuinige dingen vol gehangen en nog word het duurder! Zoals sommige hieronder zeggen,6 % btw,maar dan zal het VREG haar tarieven ook wel verder verhogen.Een straat zonder eind eigenlijk.
 • Benny Raes

  2 jaar geleden
  Als ge uw slimme apparaten uit het stopcontact haalt op sluipstromen uit te schakelen, zijn het geen slimme apparaten meer. Ofwel koop je slimme apparaten en laat je ze in het stopconcact of je koopt basismodellen die hetzelfde kunnen maar niet slim zijn.
 • frans vereken

  2 jaar geleden
  Nieuwste toestellen A++ (ipv oude 2de hands), ledverlichting en alleen tijdens de daluren elektriciteit gebruiken. Dan nog blijft de rekening (tweevoudig sociaal tarief) stijgen. Belast de grote verbruikers en beloon de kleine/zuinige, nu!
 • Marc breugelmans

  3 jaar geleden
  Ze willen al ons spaargeld daar in Brussel,dat is het laatste dat België nog overeind houdt.Besparingen,stop ermee!
 • Frans Huygen

  3 jaar geleden
  een andere tip btw naar 6%!!!!!!
 1. "De 10.000 euro die u 10 jaar geleden op uw spaarrekening zette is intussen 15 procent minder waard": onze bankexperte vertelt wat u beter wél doet
  PREMIUM

  "De 10.000 euro die u 10 jaar geleden op uw spaarreke­ning zette is intussen 15 procent minder waard": onze bankexper­te vertelt wat u beter wél doet

  We zullen dit jaar meer sparen. Dat is logisch omdat we thuisbleven tijdens de lockdown. En minder logisch omdat momenteel nog 900.000 mensen in tijdelijke werkloosheid zitten en dus een lager inkomen genieten. Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius en bankexperte in ons geldpanel, legt uit waarom we ons geld echter beter niet op een spaarrekening laten staan. En wat we dan wél met geld moeten doen.
 2. Blijven brandstofprijzen nog lang laag? Mag winkelier cash weigeren? Zeven vragen over de impact van corona op uw portefeuille
  PREMIUM

  Blijven brandstof­prij­zen nog lang laag? Mag winkelier cash weigeren? Zeven vragen over de impact van corona op uw portefeuil­le

  De voorbije weken kreeg de Vlaming tal van antwoorden op vragen over geldzaken na de coronacrisis. Toch blijven er nog heel wat zaken onduidelijk. Wat met cadeaubonnen die vervallen zijn tijdens de lockdown? Wanneer kan ik overmacht inroepen? En wat met mijn treinabonnement dat nog amper wordt gebruikt? Om duidelijkheid te scheppen, laten we experten hun licht schijnen op de belangrijkste zaken.
 3. Goed moment om te switchen van elektriciteits- en gasleverancier: u kan tot 580 euro besparen
  PREMIUM

  Goed moment om te switchen van elektrici­teits en gasleveran­cier: u kan tot 580 euro besparen

  Voor heel wat gezinnen zijn het financieel moeilijke tijden. Door de economische impact van het coronavirus zijn hun inkomsten lager, terwijl de uitgaven blijven lopen. Eén lichtpuntje: de prijzen voor gas en elektriciteit zijn de voorbije weken naar beneden gedonderd. Daar kan u dus voordeel uit halen. Maar dan moet u misschien eerst van leverancier veranderen, adviseert financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.