Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images, rv

Supermarkten pakken nu al uit met grote promoties voor de feestdagen: waar doe je de beste koopjes? En zijn ze wel zo voordelig?

Het wordt een kerstfeest met onze bubbel, en daar spelen de supermarkten nu al gretig op in: met kleine porties, vroege promoties en maatregelen om het toch allemaal veilig te houden voor de consument. Waar lopen momenteel de mooiste acties? En wacht je eigenlijk niet beter tot de feestdagen om nog grotere kortingen te scoren? Retailspecialist Gino Van Ossel geeft advies. 

4 reacties

 • Jan hertogs

  3 maanden geleden
  Vreemd...ik zie het net andersom vooral bij Delhaize! alles is daar 15% duurder geworden het laatste jaar
 • nicole desseyn

  3 maanden geleden
  Prijze schieten hier voor alles de hoogte in niet meer normaal goed uitkijken is de boodschap maar ik ga toch niet naar Frankrijk of Nederland al wonen we niet ver van beide grenzen ik koop lokaal en steun onze handelaren in de kleinere winkels zijn de prijzen lager dan in de grote ketens en veel versere produkten
 • willems michel

  3 maanden geleden
  Fiorenzo, de plaatselijke handelaars danken u. Als u niet verder kijkt dan uw neus lang is, mag u gerust met uw diesel Nederland en Duitsland gaan bezoedelen. Alsof alloe producten 30 tot 40 % goedkoper zijn.
 • Fiorenzo Palmieri

  3 maanden geleden
  Gewoon naar Nederland en Duitsland gaan daar zijn de prijzen het ganze jaar 30 tot 40 procent lager. Ik ga wekelijks al jaren. Waarom kan het daar en hier niet vraag ik mij dikwijls af. Mijn diesel haal ik er zo uit .
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Supermarkten bereiden zich voor op extra eindejaarsdrukte

  Supermark­ten bereiden zich voor op extra eindejaars­druk­te

  Verschillende supermarktketens in ons land verwachten dit jaar een extra drukke eindejaarsperiode, aangezien naar alle verwachting meer mensen de feestdagen thuis zullen vieren. Aan de hand van promotiecampagnes willen ze hun klanten aansporen om nu al houdbare producten, zoals champagne, wijn en andere feestdranken aan te kopen. Wie dat kan, wordt ook aangeraden om zijn of haar boodschappen online te bestellen. “We willen in de eerste plaats de gezondheid en de veiligheid van onze klanten en het personeel garanderen, en we hopen iedereen de kans te geven op een relatief normale manier boodschappen te kunnen doen", klinkt het bij Delhaize.
 3. Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkellijstje”
  PREMIUM

  Verse voeding wordt almaar duurder: “Als de prijzen van groenten en fruit nog stijgen, zullen we ze sneller schrappen van het winkel­lijst­je”

  Je merkte het misschien al in je portemonnee. Uit onderzoek van de Nationale Bank blijkt dat verse voeding zoals groenten, fruit en varkensvlees de voorbije maanden een pak duurder is geworden. Een gevaarlijke ontwikkeling, want maken we van gezond eten en leven zo niet een luxeproduct? Net nu blijkt dat overgewicht in grote mate bepaalt hoe vatbaar je bent voor corona. “Zeker bij de meest kwetsbare groepen is de prijsgevoeligheid hoog”, zeggen experts. “De gezondheidskloof wordt zo alleen maar groter.”
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

Geld