Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Studeren maar niet op kot? Dit is de kostprijs van ‘Hotel Mama’

Elke dag vers eten, een lekker warme douche en supersnelle internetverbinding. Naast genegenheid genieten studenten bij ‘Hotel Mama’ van een indrukwekkend all-in servicepakket. Klopt het dat je als student ook echt een aardig centje uitspaart als je besluit om niet op kot te gaan? MijnGids zocht het voor je uit.

 1. Drie universiteiten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurgesteld”
  PREMIUM

  Drie universi­tei­ten starten in code oranje en dat is niet naar de zin van studenten: “Eerlijk? Ik begrijp het niet en ben teleurge­steld”

  De universiteiten van Antwerpen, Gent en Hasselt beginnen het academiejaar niet in code geel, maar in code oranje. Dat betekent dat maar voor één op de vijf studenten plek is in de aula. De studenten zelf staan niet te popelen voor een academiejaar vol online lessen. “We mogen met z’n allen gaan werken. Kinderen gaan weer naar de lagere of de secundaire school. We mogen zélfs opnieuw naar voetbalwedstrijden gaan kijken. Maar – mét mondmasker en op ruime afstand van elkaar – les volgen in een halfvolle aula? Dat mag niet.”
 2. Zo anders zal het academiejaar eruitzien aan KU Leuven: mondmaskers verplicht in de aula, geen dopen, fuiven of cantussen én de Alma wordt een pak duurder
  PREMIUM

  Zo anders zal het academie­jaar eruitzien aan KU Leuven: mondmas­kers verplicht in de aula, geen dopen, fuiven of cantussen én de Alma wordt een pak duurder

  Het academiejaar start maandag 21 september en in tijden van corona zal dat heel anders verlopen dan normaal. De KU Leuven start op het moment van schrijven nog in code geel. Wat houdt dat precies in voor de Leuvense studenten en hoe zal het eraan toe gaan op de campus? En wat met de Alma, het populaire studentenrestaurant in Leuven? Wij zochten het uit.
 3. Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklijke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”
  PREMIUM

  Net als prinses Elisabeth studeren Sophy (21) en Laura (20) aan de Koninklij­ke Militaire School: “Hier leren vrouwen tenminste hoe ze een leider kunnen zijn”

  Deze maand startte kroonprinses Elisabeth (18) haar opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. Daarmee zet ze een lange traditie binnen de koninklijke familie verder, maar wel als eerste prinses ooit. Als jonge vrouw voor een militaire school kiezen: Sophy Gravez (21) en Laura Couckuyt (20) deden het Elisabeth voor. Ze vallen op in die mannenwereld, maar krijgen geen speciale behandeling. En ze worden, net als de jongens, klaargestoomd tot leidinggevenden. “Hier ontdek je dat je als jongere wel echt discipline kan hebben.”
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

Geld