Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Stroom- en gasprijzen nog maanden torenhoog

De energiefactuur dreigt nog zeker enkele maanden een zware dobber te worden. De markt gaat er immers van uit dat de stroom- en gasprijzen een half jaar en langer extreem hoog blijven.

24 reacties

 • pascal Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Hoe meer groene energie die zogezegd gratis is door de gratis zon en wind, hoe duurder het word ? Dat de mensen een basisbehoefte die zo duur word over zich heen laten gaan en gewoon betalen begrijp ik niet ! Betalen bv voor je elektriciteit door een kabel te sturen heen en terug is absurd. Die kabels en infrastructuur zijn eigendom van alle belgen zelf betaald met belastingen ! Goedgekeurde diefstal van eigen investeringen toch ?
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  Als men zon en wind heel veel subsidieert en dat aanrekent via een aparte weg op de factuur, dus volgens verbruik van de mensen in plaats van volgens geproduceerd vermogen van zon en wind, dan is het logisch als er zoals dit jaar minder hernieuwbaar is, dat de back up centrales meer moeten draaien, dus dat doet de marktprijs natuurlijk stijgen, er komt minder gratis stroom op de markt, maar toch moet men op factuur ervoor de volle pot betalen en marktprijs omhoog door backup, dus dubbele factuur
 • Jolien De Keyser

  2 maanden geleden
  Prijzen gaan nog verhogen. Extra taksen als brandstofvolume daalt.
 • lodewijk maesen

  2 maanden geleden
  als 75procent van de prijs belastingen zijn is het goed voor de regering..en wat van de gascentrales groen??
 • Pieter Janssens

  2 maanden geleden
  Als we enkel ons verbruik moesten betalen van de gehele factuur ... maar hoeveel % komt erbij voor distributie, onderhoud, taxen enz.

Geld