Windturbines in de Noordzee, ter illustratie
Volledig scherm
Windturbines in de Noordzee, ter illustratie © BELGA

Storm zorgde voor gratis elektriciteit in België

De storm van zondag zorgde er in België voor dat stroom enige tijd niets kostte. In totaal was de prijs negen uur lang negatief, waarbij er op zeker moment zelfs even 30 euro per megawattuur werd toegegeven. 

 1. Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst
  Spaargids.be

  Doe je liever geen bankzaken in een app? Zoveel kan je besparen met de universele bankdienst

  De tarieven voor niet-digitale bankdiensten gaan bij veel banken al jaren in stijgende lijn. Om de digitale kloof te verkleinen en bankverrichtingen toegankelijker te maken, voerden bankenkoepel Febelfin en de federale overheid de universele bankdienst in. Voor maximaal 60 euro kan je volgens die formule een pakket verrichtingen uitvoeren. Wie haalt er voordeel uit en is het altijd de goedkoopste oplossing? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Vlaanderen knipt in groenestroomsubsidies voor bedrijven: “Demir riskeert procedureslag voor nog geen 40 euro per gezin”
  PREMIUM

  Vlaanderen knipt in groene­stroom­sub­si­dies voor bedrijven: “Demir riskeert procedure­slag voor nog geen 40 euro per gezin”

  Door te knippen in de groenestroomcertificaten wil de Vlaamse regering de elektriciteitsfactuur structureel verlagen. Minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) mikt daarvoor op 1,2 miljard euro op tien jaar tijd. Maar houdt haar voorstel ook juridisch stand? “Een procedureslag riskeren voor nog geen veertig euro per huishouden, is misschien niet de meest optimale zet.”