Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Stijging supermarktprijzen door coronacrisis dit jaar voorlopig beperkt

De prijzen voor levensmiddelen zijn in het eerste kwartaal van dit jaar slechts beperkt gestegen, die voor onbewerkte producten zoals groenten en fruit zijn zelfs gedaald. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op een vraag van N-VA-Kamerlid Anneleen Van Bossuyt.

20 reacties

 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Ik geloof er niets van. De winkelkar is 10-20% duurder geworden. Er zijn zelfs producten die 30% duurder zijn momenteel.
 • Tim Peeters

  1 maand geleden
  Inflatie ligt veel hoger en geloof niks meer van mainstream media.
 • Elise Van Damme

  1 maand geleden
  Waar gaan die gaan winkelen? Graag naam en toenaam want bij ons slinkt het bodempje in de winkelkar alsmaar sneller voor hetzelfde geld.
 • piet devlieger

  1 maand geleden
  Toch vreemd dat de prijzen maar met 0,8 procent gestegen zijn en sommige zelfs met 1,1 tot 7,1 procent gedaald terwijl mijn zaterdagse kar inkopen zo'n 30 procent duurder geworden is. De Belgische wiskunde is dus een feit geworden. Niet te verwonderen dat de kinderen niet meer mee zijn op school. Minister van Economie en Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) moet dringend minister van Onderwijs worden. PS-ers zijn namelijk heel creatief als het om geld gaat - de leerlingen zullen snel bijleren.
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  Ik heb tot voor de corona (18/3/20) mijn inkopen (voeding) ingescand voor een organisatie. Het is toch even slikken bij het vergelijken met nu. Sommige producten zijn wel 30% gestegen in prijs. Melkerijboter, toiletartikelen, maandverband enz...,... niet alles maar heel veel basisproducten zijn goedkoper over de Duitse grens (19% en 6% BTW)

Geld