Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © iStock

Stijgende grondstofprijzen laten zich ook in de supermarkt voelen: “Vanaf volgend jaar betaalt gemiddeld gezin 300 euro meer per jaar”

Vanaf begin volgend jaar zullen de consumptieprijzen in onze supermarkten stijgen. Dat voorspellen experts op basis van de grondstof- en voedingsprijzen die op de internationale markten nu al meer dan een jaar lang in stijgende lijn gaan. Het gaat om een breed gamma aan producten. Een brood bijvoorbeeld zal 5 tot 10 cent opslaan, misschien al voor het einde van het jaar. Welke andere goederen zullen stijgen in prijs, en waarom?

259 reacties

 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Wat winkels in buitenland betreft moeten sommigen ook niet overdrijven he, het is er niet gratis. Je vindt in Dl en Nl goedkopere zaken als je goed de prijzen kent en de reclamefolders nakijkt. Niet alles is goedkoper daar, ik kan het weten. Net terug uit DL, een bloemkool kost daar 2,50€ hier in de carrefour maar 1,50€ en even groot.
 • Lisette Nelissen

  1 jaar geleden
  Water drinken, overigens de gezondste keuze, zelf brood bakken met bloem die je bij de molenaars koopt. Al die industriële boel aan de kant laten en zelf kopen met voeding rechtstreeks bij de boer gekocht. Zo doe ik het al jaren, lekkerder, gezonder en goedkoper omdat je enkel koopt wat je nodig hebt.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  Alles is duurder geworden en gaat ons nog veel meer kosten dankzij de EU(De Duitse politici) die biljoenen uitdelen aan voormalige Oostblok landen,Afrikaanse en Arabische landen,de eigen bevolking wordt veroordeelt tot de bedelstaf.En onze marionetten laten toe dat hun volk wordt uitgemolken.
 • Jens Peeters

  1 jaar geleden
  Schuld ligt aan alle overheden en hun lockdowns
 • swa wuyts

  1 jaar geleden
  De toenemende grondstofprijzen zijn een geschenk voor de groene partijen
 1. Zonnepanelen zónder terugdraaiende teller? Deze magere compensatie biedt het hogere injectietarief
  MijnEnergie

  Zonnepane­len zónder terugdraai­en­de teller? Deze magere compensa­tie biedt het hogere injectieta­rief

  De energieprijzen gaan nog steeds door het dak. Het effect op eigenaars van zonnepanelen is tweeledig. Wie nog een terugdraaiende teller heeft, weet dat een zonnige lente en zomer de impact kunnen reduceren of zelfs helemaal wegnemen. Prosumenten met een digitale meter moeten het daarentegen hebben van het injectietarief. Krijgen zij nu ook meer voor de stroom die ze produceren? En compenseert dat de hogere verbruiksfactuur op grauwe dagen? Mijnenergie.be rekent het uit.