Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © iStock

Stijgende grondstofprijzen laten zich ook in de supermarkt voelen: “Vanaf volgend jaar betaalt gemiddeld gezin 300 euro meer per jaar”

Vanaf begin volgend jaar zullen de consumptieprijzen in onze supermarkten stijgen. Dat voorspellen experts op basis van de grondstof- en voedingsprijzen die op de internationale markten nu al meer dan een jaar lang in stijgende lijn gaan. Het gaat om een breed gamma aan producten. Een brood bijvoorbeeld zal 5 tot 10 cent opslaan, misschien al voor het einde van het jaar. Welke andere goederen zullen stijgen in prijs, en waarom?

258 reacties

 • Lisette Nelissen

  4 weken geleden
  Water drinken, overigens de gezondste keuze, zelf brood bakken met bloem die je bij de molenaars koopt. Al die industriële boel aan de kant laten en zelf kopen met voeding rechtstreeks bij de boer gekocht. Zo doe ik het al jaren, lekkerder, gezonder en goedkoper omdat je enkel koopt wat je nodig hebt.
 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Alles is duurder geworden en gaat ons nog veel meer kosten dankzij de EU(De Duitse politici) die biljoenen uitdelen aan voormalige Oostblok landen,Afrikaanse en Arabische landen,de eigen bevolking wordt veroordeelt tot de bedelstaf.En onze marionetten laten toe dat hun volk wordt uitgemolken.
 • Jens Peeters

  1 maand geleden
  Schuld ligt aan alle overheden en hun lockdowns
 • Anoniem

  1 maand geleden
  De toenemende grondstofprijzen zijn een geschenk voor de groene partijen
 • Rik Duyvejonck

  1 maand geleden
  Weer een goeie reden om over de grens te gaan winkelen. Ik bespaar nu toch een kleine 1000€ op een jaar. Dus ze mogen daar ook nog de prijzen omhoog doen zal dan zeker meer dan 1000€ zijn.

Geld