Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Sterrenchef Luc Bellings keurt kabeljauw met mousselinesaus: “Sorry, maar dit is gewoon refterkost”

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, vijfendertig restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: kabeljauw met mousselinesaus.

8 reacties

 • Biot Aline

  5 maanden geleden
  Restaurants is een begrip uit de vorige eeuw en doet me denken aan refters. In een vorig leven ging ik meermaals per week. Nu zie ik al enkele jaren het eerder als een verloren kost, ieder exclusief goed gerecht kan je nu zelf klaarmaken aan een vierde van de prijs op restaurant. Aan de kust is dat aan 1 tiende van de prijs.
 • Jean-Pierre Van Lier

  5 maanden geleden
  Voor mij maar een adres in Koksijde, Restaurant Mozart. Nooit bedrogen geweest. Kwaliteit voor redelijke prijs.
 • Ramon Simon

  5 maanden geleden
  Ik zou al die artikel moeten bijhouden, kwestie van te weten waar je best niet gaat eten. Een 0 voor een gerecht is ook een teken dat je van de rest niet te veel mag verwachten. Maar wegen te duur is de Belgische kust geen optie.
 • bennoni de buck

  5 maanden geleden
  Knokke is toch zijn favoriete plaats. Al vele malen geweest naar knokke in degelijke restaurants en ben nog nooit naar buiten gegaan met een waw effect. Zeg niet dat het slecht was maar gene waw.
 • Syl Hassler

  5 maanden geleden
  Aan Dhr Mertens : niks mee met nen lekkere goede boterham maar dan liefst niet van een industriële bakkerij Ik geniet elke zomerweek van de recensies dit zijn nu eens glanrijke gratis tips. Kijk uit naar de pannekoeken, dit valt dan wel onder ieders budget.
 1. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 2. Nieuwe regeling zonnepanelen: hoeveel ontvang je voor te veel geproduceerde elektriciteit?
  Energie

  Nieuwe regeling zonnepane­len: hoeveel ontvang je voor te veel geprodu­ceer­de elektrici­teit?

  Vlamingen die over zonnepanelen en een digitale meter beschikken, genieten volgens een nieuw arrest van het Grondwettelijk Hof niet langer van het systeem van de terugdraaiende teller. Ze ontvangen mogelijk wel een vergoeding voor de overtollige stroomproductie die ze op het net injecteren. De toegekende bedragen lopen sterk uiteen. Sommige energieleveranciers voorzien zelfs helemaal geen vergoeding. Mijnenergie.be dook in de cijfers.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

Geld