PN
Volledig scherm
PREMIUM
© PN

Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn eerste nul uit: "Oneetbaar, dit koninginnenhapje: poederblubber uit het pakske” (Het beste van de zomer, deel 8)

Meer Belgen dan ooit zullen deze zomer naar de kust afzakken. Maar is ook de kusthoreca klaar voor de verwachte overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, vijfendertig restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: koninginnenhapje met frieten. 

 1. “Een man kan toch niet sterven van wat muizenpoeder?”: Georgette De Roo, de zwarte weduwe die haar twee echtgenoten vergiftigde (Het beste van de zomer, deel 3)
  PREMIUM

  “Een man kan toch niet sterven van wat muizenpoe­der?”: Georgette De Roo, de zwarte weduwe die haar twee echtgeno­ten vergiftig­de (Het beste van de zomer, deel 3)

  “De koffie van hier moet ge niet drinken. De mijne is veel beter”. En Georgette bracht elke dag, met de bus vanuit Eeklo naar het Gentse UZ, een thermos zelfgebrouwen spul mee voor haar vriend Maurits. Daar stonden de dokters voor een raadsel: de toestand van Maurits, met vergiftigingsverschijnselen opgenomen, bleef er verder op achteruitgaan. Bleek dat Georgette in het ziekenhuis wou afmaken, waar ze al jaren mee bezig was: haar vriend langzaam vergiftigen. Zoals ze tien jaar eerder met haar man had gedaan. In deze zomerreeks leest u alles over de strafste misdaadverhalen van de laatste 50 jaar.
 2. DE VAKANTIE VAN Marc Van Ranst (55): “Nog geen tijd gehad om de kerstboom af te breken, hij mag blijven staan” (Het beste van de zomer, deel 7)
  PREMIUM

  DE VAKANTIE VAN Marc Van Ranst (55): “Nog geen tijd gehad om de kerstboom af te breken, hij mag blijven staan” (Het beste van de zomer, deel 7)

  Een héle dag naar Bokrijk met zijn gezin: dat is het zowat, de vakantie van Marc Van Ranst, die zelfs de tijd nog niet heeft gevonden om zijn kerstboom af te breken. Gelukkig ervaart hij ook een vakantiegevoel in zijn hangmat op zijn pied-à-terre in Herent, tussen zijn kunstwerken. "Maar wat mij nu het meeste deugd zou doen? Alleen zijn in de bergen, met een zwarte truffel.”
 3. “Energierepen of gelletjes onderweg? Pistolets zijn ook goed, hoor”: Tom Boonen beantwoordt vragen van onze lezers (Het beste van de zomer, deel 4)
  PREMIUM

  “Energiere­pen of gelletjes onderweg? Pistolets zijn ook goed, hoor”: Tom Boonen beant­woordt vragen van onze lezers (Het beste van de zomer, deel 4)

  In de aanloop naar de ‘Ronde van HLN’-Summer Challenge met Tom Boonen stuurden onze lezers meer dan 300 vragen in voor de voormalige wereldkampioen wielrennen. Welk materiaal voorzie je best? Wat neem je mee om onderweg te eten? Bestaan er trucjes om vlotter tegen de wind in te rijden? Wij legden enkele prangende vragen voor aan Boonen.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar

Geld