Luc Bellings op bezoek bij de bekendste frietkoten. Rechts: de frietjes en curryworst die een 10 op 10 kregen.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Bellings op bezoek bij de bekendste frietkoten. Rechts: de frietjes en curryworst die een 10 op 10 kregen. © Jan De Meuleneir / Photo News

Sterrenchef Luc Bellings bezoekt bekendste frietkoten van het land: “Wie dit opeet, heeft er ‘s avonds nog ‘plezier’ van”

Ook in lockdowntijden lust de Vlaming wel eens een frietje en een curryworst speciaal. Maar waar is het nu écht de moeite om te gaan aanschuiven? Sterrenchef Luc Bellings bezocht voor ons de bekendste frietkoten van de Vlaamse hoofdsteden en Brussel, en stelt vast dat geen enkele frituur erin slaagt om ze allebei perfect klaar te maken. “Waar de friet top is, is curryworst vaak flop.” Toch heeft hij één perfect bakje friet gevonden en één curryworst speciaal die een 10 op 10 verdient.

25 reacties

 • Popelier Frank

  2 maanden geleden
  Waarom gaan ze altijd testen in de steden ,is gericht op de toerist die brol ook smakelijk vind.En inderdaad de beste frituren vind je in de dorpen.
 • Ronny Cuypers

  2 maanden geleden
  er gaat niks boven zelf bakken. Vers natuurlijk, en tussen de twee bakbeurten voldoende laten afkoelen. Altijd een tien.
 • Peter Debrouwer

  2 maanden geleden
  En zo gaat hij dag in dag uit wel ergens gratis eten ! Logisch als je eigen kost niet te vreten is !
 • Jean Leemans

  2 maanden geleden
  Sven en Mathieu: nagel op de kop! In de grootsteden zijn de frituren van hetzelfde niveau als de toeristenvallen met de fotomenu’s... In de dorpen zijn )afgezien van sommige frietchinezen ) de frituren VEEL beter,
 • Jan Verplancken

  2 maanden geleden
  Wat een review is dit? Schoenmaker, blijf bij je leest. (En dan zagen dat men te veel saus geeft. Awel... ik heb dat graag, mag het?)
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

Geld